Nieuws #supportondernemers

‘Pay what you can’ voor filmmakers en cameramensen

Ook veel professionele filmmakers en cameramensen zitten door de coronacrisis zonder werk thuis. Via het nieuwe online platform ‘Pay what you can’ kan iedereen deze mensen inschakelen voor het opnemen en monteren van een kwalitatief goede video.

Van onze redactie 27 maart 2020

Film commercial clipboard tv

,,Op dit moment zien we dat veel cameramensen, met name in de evenementenwereld, zonder werk zitten”, vertelt initiatiefnemer Jos Mitsunaga. ,,Aan de andere kant zien we dat thuisblijvers elkaar meer dan ooit via video willen bereiken, maar niet allemaal gewend zijn om met standaard-filmbudgetten te werken; van yogadocenten en trainers tot leerkrachten en predikanten. Dit platform helpt die mensen om voor weinig geld een professioneel filmpje te laten opnemen én monteren.”

De uitvoering is simpel: de opdrachtgever kan op deze plek een filmmaker boeken. De stappen – zoals het kiezen van een datum, de duur van de film en het beschikbare budget - zijn heel eenvoudig. ,,Het is net zo simpel als een pizza bestellen”, zegt Mitsunaga. ,,Eigenlijk zijn we een soort bezorgservice van filmmakers.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.