Video Verkiezingen

D66-lijsttrekker Kaag over regeldruk ondernemers: 'Slimme regels, duidelijke kaders'

We moeten het geld eerst weer verdienen. Het is de titel van het verkiezingsmanifest van ONL, het is ook wat D66-lijsttrekker en demissionair minister van Buitenlandse Handel bevestigt in deze video. ,,En dan gaat het natuurlijk om herverdeling van schaarste, maar natuurlijk ook om kansen creëren, zowel voor ondernemend Nederland, klein en groot, als de andere mensen in ons land."

Presentator: Roland Tameling | Camera & edit: Mark van Binsbergen 2 februari 2021

MyChannels Video ID: 195374

DE ONDERNEMER KIEST

Tot en met de dag van de verkiezingen doet De Ondernemer verslag vanuit het Ondernemershuis in Den Haag en spreken we politici, brancheorganisaties en ondernemers. Talkshows, video's, podcasts, live radio, blogs en artikelen - dát is 'De Ondernemer Kiest'.

In het Ondernemershuis ontving demissionair minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Kaag uit handen van ONL-voorzitter Biesheuvel het verkiezingsmanifest ‘We moeten het geld eerst weer verdienen’. Bij die titel alleen al sluit de D66-lijsttrekker zich aan. ,,Eens, we moeten het geld eerst weer verdienen. En dan gaat het natuurlijk om herverdeling van schaarste, maar natuurlijk ook om kansen creëren, zowel voor ondernemend Nederland, klein en groot, als de andere mensen in ons land".

Kaag (D66) over regeldruk: slimme regels, duidelijke kaders

Over de voortdurende regeldruk vanuit de overheid, al jaren ervaren als een van de groeibarrières van ondernemers, zegt Kaag in de video: ,,Minder regels is nogal een grote oproep, maar wel slimme regels, duidelijke kaders. Wat ik hoor van ondernemers is dat ze voorspelbaarheid willen, weten waar je rekening mee moet houden en niet de hele tijd veranderingen. We moeten lang vooruit durven kijken en met terugwerkende kracht plannen en afspraken maken, inzetten op regelgeving en die aanmoedigen en bevorderen".

Lees ook: Manifest ONL: ‘Ondernemerschap is dé weg uit de coronacrisis’

Aartsen (VVD), Amhaouch (CDA), Bruins (CU) en Stoffer (SGP) in talkshow De Ondernemer Kiest

De Kamerleden Thierry Aartsen (VVD), Mustafa Amhaouch (CDA) en Eppo Bruins (ChristenUnie) en Chris Stoffer (SGP) zijn te gast in de eerste talkshow De Ondernemer Kiest. Voorafgaand aan de opnames kregen ook zij het ONL-manifest en geven een eerste reactie daarop in bovenstaande video.

De talkshow De Ondernemer Kiest is woensdag 3 februari vanaf 15.00 uur te zien op onder meer deze website.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.