Nieuws Actueel

Drie bedrijven trekken in voormalige garage Almelo

Het wordt het creatieve visitekaartje van Almelo. Vanaf mei zitten Adwise, Studio MAD en Slag bij Almelo, samen goed voor 130 werknemers, onder één dak in de voormalige Ford-garage aan de Twentepoort West. Daardoor verrijst volgens de bedrijven een inspirerende en dynamische omgeving, waarmee de drie bedrijven elkaar versterken. Dat schrijft De Twentsche Courant Tubantia.

Ferry de Goeijen | Foto: Emiel Muijderman 6 januari 2017

Bedrijvenalmelo

,,Het is de bedoeling dat we hier synergie creëren, dat er ook goede ideeën ontstaan, zonder dat daar een opdracht aan ten grondslag ligt'', vertellen Joost Gombert, Niels Neeskens en Gijs Westerbeek.

Bioscoop

Adwise heeft zich al in de voormalige autogarage gevestigd. In de delen waar Studio MAD, dat onder meer videoproducties en animaties maakt, en reclamebureau Slag bij Almelo zitten, zijn de tussenwanden en verdiepingen inmiddels gerealiseerd. ,,Verder komt er nog een bioscoop in voor veertig mensen, waar we bijvoorbeeld het eindproduct kunnen presenteren aan klanten'', zegt Neeskens, mede-eigenaar van Studio MAD. Ook krijgen de bedrijven de beschikking over een televisiestudio van 16 bij 10 meter.

Slag bij Almelo krijgt een werkomgeving in meerdere lagen. ,,Marketingcommunicatie anno nu vereist meer snelheid en creativiteit dan ooit. Doordat we alles inrichten volgens dit concept blijven we elkaar inspireren en ontwikkelen in het belang van de klanten'', zegt Gombert van het reclame- en internetbureau. ,,In het verleden zag je vaak dat bedrijven gingen trouwen zonder dat ze met elkaar hadden samengewoond. Dat is bij ons niet het geval. We werken al jaren intensief samen. Onze diensten bijten elkaar bovendien niet.''

Verliefd

Het idee tot het gezamenlijke pand ontstond toen de autoshowroom leeg kwam te staan. ,,We zaten hier pal naast, in Magna Porta, waar we meerdere verdiepingen hadden. We waren al een tijdje verliefd op dit pand. Toen de kans zich voordeed, nadat Schröder Vastgoed het overnam, hebben we die gegrepen'', vertelt Westerbeek, CEO van Adwise - Your Digital Brain.

Talent

Een dergelijke omgeving is in de wijde omtrek niet te vinden, weet het drietal. ,,In de nieuwe garage willen we krachten bundelen en op het niveau van Google en Facebook een onderscheidende omgeving neerzetten, die voor digital professionals de ideale werkomgeving is'', vertelt Westerbeek.

,,Daardoor trekken we talent aan en behouden we talent. Datzelfde geldt voor huidige klanten en potentiële klanten. Een bioscoop, een fitnessruimte, kleedkamers, een restaurant en een professionele studio zijn normaliter niet zomaar haalbaar. Maar in deze constructie wel.''