Nieuws Actueel

Bloomberg: Musk verandert standpunt over thuiswerken bij Twitter

Elon Musk heeft zijn toon over thuiswerken bij Twitter flink aangepast nadat te veel werknemers aangaven te willen vertrekken. Dat meldt persbureau Bloomberg dat zich baseert op ingewijden. In de drie weken dat Musk de baas is bij Twitter ontsloeg hij al de helft van het personeel en maakte hij zich ook weinig geliefd bij een groot deel van de andere werknemers.

ANP 18 november 2022

ANP181122050 1

Musk had eerder aangegeven dat werken op afstand niet meer toegestaan zou zijn, Personeel zou volgens hem minimaal 40 uur in de week op kantoor moeten zijn. Deze week volgde een ultimatum. Het personeel van het socialemediabedrijf moest een belofte ondertekenen om keihard te werken. Bij weigering zouden ze hun baan kwijtraken. De mail had maar één mogelijk antwoord: ja.

Die knop werd door te weinig Twitter-medewerkers ingedrukt, zeggen de ingewijden nu tegen Bloomberg. Musk en zijn luitenanten zouden daarom een zachtere toon hebben aangeslagen. Thuiswerken mag wel, klinkt het nu. Dan moet wel je manager "verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat je een uitstekende bijdrage levert aan het bedrijf", schrijft Musk in een nieuwe e-mail. Wel moeten Twitter-medewerkers minimaal één keer per maand fysiek aanwezig zijn bij een vergadering met hun collega's.

Geen vertrouwen in personeel

Overigens lijkt Musk nog weinig vertrouwen te hebben in het personeel van Twitter. In een nagezonden mailbericht zegt de miljardair dat managers die "ten onrechte claimen dat een van hun ondergeschikten uitstekend werk doet of dat een bepaalde functie essentieel is" ontslagen zullen worden.

De BBC meldt intussen dat de kantoren van Twitter de rest van de week gesloten blijven en pas op maandag weer open gaan. De Britse omroep baseert zich op een bericht dat door het bedrijf aan medewerkers is verstuurd. Een reden voor de sluiting geeft Twitter niet en het bedrijf wil niet op vragen van de BBC reageren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws