Nieuws Actueel

CNV: cao-gesprek met Albert Heijn gaat nog om ‘puntjes op de i’

Albert Heijn praat dinsdag nog verder met de vakbonden over een nieuwe cao voor medewerkers van distributiecentra van de supermarktketen. Dat laat een woordvoerder van vakbond CNV weten. Volgens hem gaat het "om de puntjes op de i", waardoor een cao-akkoord aanstaande lijkt.

ANP 9 mei 2023

ANP090523082 1

Waarover nog druk onderhandeld wordt, is niet bekend. De cao-onderhandelingen tussen Albert Heijn en de vakbonden raakten eerder in een impasse. Vorige week verhoogde de supermarktketen het loonbod van 8 procent naar 10 procent, maar dat alleen vonden de bonden niet voldoende. Zij eisten ook dat Albert Heijn zou afzien van een verslechtering van de arbeidsvoorwaarden voor nieuwe werknemers, bijvoorbeeld op het vlak van toeslagen.

Doordat de onderhandelingen strandden, legden werknemers van vijf van de zes distributiecentra van Albert Heijn dagenlang het werk neer. Het gevolg was dat de centra minder vracht uitleverden naar supermarkten. Daardoor kwamen klanten verspreid door het land voor lege schappen te staan.

Albert Heijn liet maandag nog weten de komende dagen nodig te hebben om de schappen in de winkels weer te vullen. Vorige week donderdag kon de supermarktketen daar weer mee beginnen, nadat bonden hun acties hadden opgeschort in verband met de nieuwe gesprekken. De stakingen begonnen eind vorige maand.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws