Nieuws Actueel

EnergiekAlmelo Award voor schoonmaakbedrijf Asito

Schoonmaakbedrijf Asito heeft donderdagmiddag in het Theaterhotel de EnergiekAlmelo Award 2016 uitgereikt gekregen. Het bedrijf viel deze eer te beurt vanwege innovatief en bij de samenleving betrokken ondernemerschap, meldt de Tubantia.

Twentsche Courant Tubantia | Foto: Bert Kamp 25 november 2016

Asitoschoonmaakalmelo eigenfoto

Asito had in de strijd om de award concurrentie van twee andere bedrijven, waaronder de bekende en ook maatschappelijk actieve betaald voetbalorganisatie Heracles en het minder bekende, maar ook bijzondere Schmits Chemical Solutions, dat stoffen ontwikkelt, waarmee textiel bijvoorbeeld brandvertragend en vuilafstotend gemaakt kan worden.

Uniek

Met de uitreiking van de award wil EnergiekAlmelo, de koepelorganisatie van Almelose ondernemersverenigingen, nog eens benadrukken dat Almelo veel unieke bedrijven heeft. "Er gaat heel veel vanuit Almelo de hele wereld over. Maar we kloppen ons daarover niet zelf op de borst. Vandaar dat we vijf jaar geleden de award in het leven hebben geroepen", aldus voorzitter Pieter Mulder van EnergiekAlmelo.

Tekst gaat verder onder de foto

Algemeen directeur Charles Vinke en commercieel directeur Remko Stolk van Asito met de EnergiekAlmelo Award

Asito

Dit keer werd Asito nog eens nadrukkelijk in de spotlights gezet. 'Omdat het bedrijf op tijd heeft ingezien dat je in de schoonmaaksector niet meer kunt volstaan met emmertjes en sopjes en zich heeft ontwikkeld tot een hightech bedrijf', zo luidt de motivatie in het juryrapport. Ook de maatschappelijke betrokkenheid speelde een rol bij de toekenning van de award. Algemeen directeur Charles Vinke van Asito droeg de prijs op aan de ruim 10.000 medewerkers van het bedrijf, dat inmiddels werknemers met 118 verschillende nationaliteiten op de loonlijst heeft. Daarnaast biedt Asito kansen aan mensen met een beperking.