Nieuws Actueel

KLM-baas: begrip voor vertrek Benschop gelet op chaos

KLM-baas Marjan Rintel heeft begrip voor het besluit van Dick Benschop om op te stappen als baas van luchthaven Schiphol. Ze wijst daarbij op de voortdurende chaos op de luchthaven, meldt ze in een korte verklaring. "In het belang van onze klanten verwacht ik dat er snel en adequaat orde op zaken wordt gesteld", stelt ze.

ANP 15 september 2022

ANP150922158 1

KLM werd als grootste gebruiker van Schiphol hard geraakt door de ingrepen om de drukte op de luchthaven tegen te gaan. De luchthaven schrapte tientallen vluchten om de reizigersstroom op Schiphol beheersbaar te houden. Rintel zei eerder al te verwachten dat de personeelstekorten in de luchtvaart nog lang te merken zullen zijn.

Rintel kwam afgelopen zomer aan het roer te staan van KLM. Ze bood eerder al haar excuses aan aan reizigers die de afgelopen periode last hebben gehad van vertragingen, annuleringen, kwijtgeraakte bagage en lange wachttijden op vliegvelden. Ze zei dat KLM haar uiterste best zal doen om het vertrouwen van getroffen reizigers terug te winnen.

Prijsvechter easyJet, ook een grote gebruiker van Schiphol, zegt te hebben kennisgenomen van het vertrek van Benschop. "Onze focus blijft liggen op de samenwerking met Schiphol om de operatie op de luchthaven en daarmee de ervaring van onze passagiers te verbeteren, en we kijken ernaar uit om met de nieuwe president-directeur samen te werken wanneer deze aantreedt", aldus easyJet.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws