Nieuws Actueel

Koken met groenten uit de regio

Jim de Jong is chef-kok en ondernemer. Dat gaat heel goed, maar af en toe betekent het ook dat alle zeilen moeten worden bijgezet.

Eduard Voorn | Foto: Marco de Swart 23 december 2016

Jim de Jong Doorzetter

Wie: Jim de Jong (27)

Wat: restauranthouder en chef-kokWaar: RotterdamSinds: 2011Grootte: 6 medewerkersContact: restaurantdejong.nl

,,Kok zijn is een creatief vak, daar is vrijheid voor nodig. Soms lijdt het ondernemerschap daaronder. Toch wil ik op deze manier blijven doorgaan, anders was ik wel ergens chef-kok geworden, in plaats van een eigen restaurant te openen.''

Groentekeuken

Jim staat in binnen- en buitenland bekend om zijn groentekeuken. De reserveringen blijven binnenstromen. Rond 12.00 uur zijn er al twee koks in de keuken bezig; voorbereidingen treffen voor het diner. Wat op het menu staat, hangt af van wat de leveranciers, boeren uit de regio, aan verse groenten aanbieden en wat Jim uit zijn eigen tuin haalt. ,,Het is elke dag weer spannend wat het aanbod is.''

Gepassioneerd personeel

Jim vindt het lastig goed en gepassioneerd personeel te vinden dat écht bereid is te gaan voor koken. ,,Je kunt vaak niet om 23.00 uur al naar huis. Werken in de horeca is geen bijbaan." Soms kan zijn werk 'een beetje eenzaam en intens' zijn. Gelukkig kan hij op zulke momenten voor steun en advies terecht bij zijn vriendin en bij zijn moeder, die zelf ook ondernemer was. ,,Daarnaast is ontspanning belangrijk. Ik ga in mijn vrije tijd bijvoorbeeld op zoek naar paddenstoelen of ik bezoek een wijnproeverij.''

Ben jij een doorzetter en wil je in deze rubriek? Mail naar: regiorotterdam@deondernemer.nl.