Nieuws Mode

Een abonnement op vrouwenondergoed: Fenneke en Stephanie bedachten het

Een abonnement op ondergoed. Het bestond al voor mannen, maar Fenneke Nijenhuis (25) en Stephanie de Zwart (23) bedachten dat dit ook prima te doen was voor vrouwen. Afgelopen augustus was de aftrap van hun bedrijf Livish.

Jannelie Bras (AD) 25 november 2021

Abonnement vrouwenondergoed fenneke stephanie livish

Een studieopdracht van Fenneke (links) werd afgelopen zomer werkelijkheid. Samen met haar beste vriendin Stephanie richtte ze Livish op, waarbij ze lingerie verkopen per abonnement. Foto: Victor van Breukelen.

Iedere maand een string, hipster en/of bralette op de deurmat. Het was in eerste instantie een afstudeeropdracht van de Dordtse Fenneke waarbij ze een fictief bedrijf moest starten. ,,Maar het leek me superleuk om dit bedrijf ook in het echt op te zetten’’, vertelt Fenneke, die het plan vorig jaar november verder ging uitwerken. ,,Ik ben met dit plan naar mijn beste vriendin Stephanie gestapt en die zag het ook wel zitten."

Niet de middelen om direct duizenden stuks af te nemen

In de maanden die volgden was het zoeken naar de juiste leverancier, de beste stoffen en de ideale pasvormen, schrijft AD. ,,Je kunt een goed idee hebben, maar er komt zoveel meer bij kijken dan je denkt om dit ook echt uit te voeren. Vooral het vinden van een geschikte leverancier was een uitdaging. We wilden het meteen zo goed mogelijk doen, maar hadden niet de mogelijkheid om direct groot te beginnen. Bij veel groothandels moest je meteen duizenden stuks afnemen. Dat konden wij niet.’’

Lees ook: Is het abonnementsmodel het juiste model voor jouw dienst of product?

Vooral belangrijk dat ondergoed duurzaam is

Uiteindelijk vonden de twee vriendinnen binnen Europa een geschikte partij die de lingerie produceert. ,,In Europa zijn ze gespecialiseerd in het maken van kant en we vonden het erg belangrijk dat het ondergoed zo duurzaam mogelijk gemaakt wordt.”

Er werden twee ontwerpen van broekjes gemaakt en een zogenoemde bralette, een bh zonder beugels. ,,We gebruiken katoen, wat ademend is en vriendelijk voor de huid. De banden van de strings en hipsters zijn gemaakt van stretch, dus voor iedereen comfortabel. Voor de bralette hebben we geen verschillende cupmaten, alleen de gewone kledingmaten, maar ook die zijn voor ieder lichaam geschikt. Stephanie en ik dragen de lingerie zelf ook terwijl we allebei een andere cupmaat hebben, maar het past ons beide perfect. We hebben het helemaal naar onze wensen gevormd’’, aldus Fenneke.

"Momenteel staan onze huizen vol met ondergoed, maar we hopen dat we op een gegeven moment een eigen pandje kunnen aanschaffen om van daaruit te werken"

Fenneke, medeoprichter Livish

Fenneke en Stephanie doen alles zelf

Ondernemen met je beste vriendin is Fenneke en Stephanie tot nu toe prima bevallen. ,,Onze mannen werken ook samen in een bedrijf, dus we hadden al gezien hoe leuk dat is. We doen echt alles zelf: verzorgen zelf de fotoshoots, maken zelf de foto’s en hebben eigenhandig de website in elkaar gezet.’’

Lees ook: On That Ass: met abonnementsmodel voor boxershorts Europa veroveren

Abonnementen kunnen maandelijks worden aangepast

Op de website livish.nl zijn allerlei abonnementen aan te vragen, die ook elke maand kunnen worden aangepast. ,,Er zijn abonnementen voor een string, een hipster of allebei en er kan ook altijd een bralette aan worden toegevoegd. In de eerste drie maanden zijn we begonnen met drie keer hetzelfde design, maar met een ander kleurtje. Dit willen we wel gaan uitbreiden, dat je bijvoorbeeld kun kiezen uit drie setjes. Het idee is wel dat alle items altijd matchen met elkaar.’’

Fenneke en Stephanie hebben er alle vertrouwen in dat hun onderneming de komende tijd zal groeien. ,,Juist in deze coronatijd is het superhandig dat je niet meer naar de winkel hoeft voor lingerie en als je eenmaal geabonneerd bent, hoef je er ook verder niet meer over na te denken en krijg je gewoon elke maand een fris item of setje op de mat. Momenteel staan onze huizen vol met ondergoed, maar we hopen dat we op een gegeven moment een eigen pandje kunnen aanschaffen om van daaruit te werken.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws