Nieuws Actueel

Naeye-Verstraten Terneuzen wil fors uitbreiden

Al jaren probeert Willy Naeije zijn winkel (wonen, slapen, keukens en budget wonen) aan de Kennedylaan in Terneuzen uit te breiden. Het ziet er nu naar uit dat dit binnenkort kan gebeuren, aan de achterzijde van het huidige pand. Dat meldt de PZC.

Hermen van der Werf | Foto: Google Streetview 24 januari 2017

Naeye Verstraten

Naeye-Verstraten heeft behoefte aan magazijnruimte. Het bedrijf maakte gebruik voor opslag in het pand van Freijser-Trendhopper aan de Van der Peijlstraat/Kerkhoflaan. Dat pand is vorig jaar afgebroken in het kader van de vernieuwing van de wijk Lievenspolder. Woningcorporatie Clavis gaat er veertien huurwoningen bouwen.Nieuwe opslag is dringend nodig, maar ook wil de woonwinkel het assortiment uitbreiden. Naeije: ,,We bieden nu meubelen aan tot het middensegment. We willen daar designmeubelen aan toevoegen.''

Twee delen

De beoogde nieuwbouw zal uit twee onderdelen bestaan: een magazijn op de begane grond en een showroom op de eerste verdieping. De showroom zal via een glazen brug over de bevoorradingsstraat achter de winkel bereikbaar worden vanuit de huidige zaak. De bevoorradingsstraat blijft zo vrij toegankelijk.

Extra ruimte

,,In totaal krijgen we er 2500 vierkante meter bij'', vertelt Naeije, ,,waarvan de helft voor opslag en dus ook 1250 vierkante meter voor de showroom.'' Dat is een flinke uitbreiding. De bestaande winkel omvat 7000 vierkante meter. Met de nieuwbouw kan daar ook weer ruimte komen voor 'een stukje brasserie'.

Profileren

Naeije zegt daar weinig van gemerkt te hebben. ,,We hebben hard moeten werken, maar we hebben geen dip gehad door de recessie.'' Dat is volgens hem te danken aan 'onze manier van profileren, hoe wij voor onze klanten staan én de komst van fors meer Belgen'.Wanneer de nieuwbouw aan de Verlengde Van Steenbergenlaan gereed zal zijn, is nog niet te zeggen. Naeije hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen. ,,Dat mag ook wel. We zijn er al jaren mee bezig.

Kosten

Met de investering is, schat hij, anderhalf miljoen euro gemoeid. Dat getuigt van vertrouwen in de toekomst. Naeije heeft dat ook. Hij verwacht veel van de komst van het winkelcentrum Kennedy Retailpark aan de Kennedylaan-West, recht tegenover zijn winkel. ,,Voor ons zal dat een positieve uitstraling hebben en daar moeten we klaar voor zijn.''