Nieuws Actueel

Overijsselse zorgsector scoort hoog in landelijke lijst beste werkgevers

Overijsselse bedrijven binnen de zorg zijn goede werkgevers, dat blijkt uit de Beste Werkgeverslijst 2016. Vier Overijsselse ondernemingen uit de zorgsector kunnen rekenen op een plaats in de top 15 van de categorie non-profit. De lijst is een jaarlijks terugkerend initiatief van Effectory en Intermediair.

Van onze redactie 11 oktober 2016

Bestewerkgevers2016 1

Hoogst genoteerde is de Almelose Buurtzorg, met een tweede plaats in de categorie non-profit meer dan 1000 medewerkers. Buurtzorg is landelijk actief als aanbieder van wijkverpleging. Medewerkers beoordeelden het bedrijf met een 8,5 voor werkgeverschap.

Nominaties

Net buiten de top drie, op een vierde plaats, staat de Deventer JP van den Bent Stichting. De zorgorganisatie met diverse woonlocaties door Overijssel ontving van haar medewerkers een 8,1. Zorgspectrum Het Zand in Zwolle scoorde een zevende plek met een beoordeling van 7,1.

In de categorie non-profit minder dan 1000 medewerkers eindigde OCON Orthopedische Kliniek, met vestigingen in Hengelo en Almelo, op een vierde plaats. De kliniek ontving een 8,1 als eindcijfer.

Het Beste Werkgeversonderzoek

Het Beste Werkgeversonderzoek is dit jaar voor de zestiende keer uitgevoerd door Effectory en Intermediair om een objectief oordeel te vellen over goed werkgeverschap in Nederland. Aan het onderzoek namen 313 organisaties deel en in totaal beoordeelden 224.567 medewerkers hun werkgever. Beste Werkgevers is de grootste en meest betrouwbare lijst van de beste werkplekken in Nederland. Organisaties verdienen een positie op de ranglijst gebaseerd op gedegen onderzoek onder hun eigen medewerkers.