Nieuws Actueel

Prijswinnend restaurant Oude Post in Renkum gooit roer om

Restaurant Oude Post in Renkum heeft een uitstekende naam. Maar de eters uit de regio blijven weg. Dus gooien de broers Robert en Frank Bregman het roer om, schrijft de Gelderlander Arnhem.

Lex Halsema | Foto: Erik van 't Hullenaar 12 januari 2018

Restaurant oude post bistrobar renkum

Ondanks vijf Bib Gourmands op rij en een vaste plek in de Lekker 500-lijst is het minder druk in restaurant Oude Post aan de Renkumse Dorpsstraat. Reden voor de broers Robert en Frank Bregman om het roer een beetje om te gooien en zich als Gastrobar Oude Post wat meer op de lokale eters te richten.

Restaurant Oude Post bestaat nu zes jaar. Robert Bregman is er gastheer en broer Frank staat in de keuken. Onder hun leiding groeide het etablissement in korte tijd uit tot een naam onder culinaire liefhebbers. Frank Bregman is een oud-leerling van (Michelin)sterrenkok Sergio Herman.

Lees ook: Lijst Michelinsterren 2018: dit zijn de beste restaurants van Nederland

Vliegende start

De zaak maakte een vliegende start. Dat leverde in het eerste jaar een Bib Gourmand op, de waardering van Michelin voor een kwalitatief goed diner voor maximaal 37 euro, en een vermelding in de Lekker 500. Deze melding zorgde er ook voor dat smulpapen van heinde en verre de reis naar Renkum maakten voor een avondje uit eten.

Deze Lekker 500-reizigers beperken zich in de regel tot twee of maximaal drie bezoekjes. De broers Bregman merken dat vooral op dinsdag, woensdag en donderdag, als het rustiger is in de zaak. ,,We weten dat we een goede naam hebben, maar ook dat mensen uit Renkum en Heelsum hier niet komen. Dat heeft met imago én met prijzen te maken. Daarom gaan we de kaart wat eenvoudiger en goedkoper maken, zonder in kwaliteit achteruit te gaan’’, zegt Frank.

Kwaliteit hooghouden

,,Dat klinkt tegenstrijdig, maar is het niet’’, legt broer Robert uit. ,,We blijven dezelfde producten inkopen, dus de kwaliteit blijft. Wat dan wel het verschil is? Nu werken we nog met geleitjes, takjes, mouches, crunches, gelletjes, chiboust en ga zo maar door. Producten waar je verschillende dingen mee doet. Zo kom je tot meer dan twintig handelingen per bord.’’

,,En dat breng ik terug naar vijf of zes’’, vult Frank aan. ,,Zo blijf je fraai en bijzonder presenteren zonder de kwaliteit geweld aan te doen. Het kan dan wel allemaal wat goedkoper en sneller.’’

Robert: ,,Dat laatste is ook belangrijk merken we. Veel lokale mensen willen na een uur alweer buiten staan en lekker gegeten hebben. Daar hopen we met Gastrobar Oude Post in te voorzien.’’

Lees ook: IENS Top 2018: dit zijn de best beoordeelde restaurants van Nederland

Taalgebruik

Frank: ,,Dat vraagt om aanpassingen van de kaart, soms alleen in taalgebruik. Zo is een tournedos en een biefstuk van de haas hetzelfde. Maar die bestellen sommigen alleen als het als biefstuk op de kaart staat.”

Restaurant Oude Post sluit eind deze maand de deur en gaat na een vakantie van twee weken op 14 februari (Valentijnsdag) weer open onder de nieuwe naam.