Nieuws Actueel

Schot in ontwikkeling Slenke Es IJsselmuiden, lokale supermarkt wil verhuizen

Er zit schot in de ontwikkeling van Slenke Es. Een supermarkt heeft aangegeven zich te willen vestigen in de uitbreiding van het winkelhart van IJsselmuiden. Woonstichting BeterWonen wil huurappartementen bouwen.

Jaap Selles (De Stentor) 21 maart 2016

Verhuizen pixa

Vooral de concrete interesse van een supermarkt die wil bouwen stemt wethouder Gerrit Jan Veldhoen tot tevredenheid. Een grootgrutter is namelijk een belangrijke pijler onder de ontwikkelingsplannen. "Het gaat om een van de supermarkten die op dit moment al in IJsselmuiden gevestigd is, maar wil uitbreiden", aldus de wethouder, die geen naam wil noemen. Bekend is dat Lidl en Boni een groter onderkomen willen. Op hun huidige locatie mogen ze niet uitbreiden, omdat ze hierdoor te concurrerend zouden worden met een supermarkt in Slenke Es. Vorig jaar hield Plus de deur op een kier, na de verrassende overname van de C1000, die naar Slenke Es zou verhuizen.

OmvangWat meespeelt in de verregaande interesse van een supermarkt om zich in Slenke Es te vestigen, is de omvang van het pand. Die mag groter worden dan eerder verondersteld. "Nieuw onderzoek heeft dat aangetoond", weet wethouder Gerrit Jan Veldhoen.

Woonstichting BeterWonen heeft definitief aangegeven de huurappartementen in Slenke Es te willen bouwen. Hoeveel dat er worden, wil directeur-bestuurder Hendrik Hoogenkamp niet zeggen. "Eerst moeten de gemeente Kampen en de projectontwikkelaar een akkoord hebben. Daarna brengen wij onze plannen naar buiten."

Wat wel zeker is, is dat Beter Wonen tien nieuwe woningen gaat bouwen aan de Slenkstraat, tegenover De Maarlenhof. Over een jaar moeten de huidige bewoners een nieuw (tijdelijk) onderkomen hebben gevonden.