Nieuws Actueel

Zeeuwse Dag van de Bouw in teken duurzaam bouwen

De Zeeuwse Dag van de Bouw staat op 4 juni in het teken van duurzaam bouwen. In Zeeland krijgen steeds meer gebouwen een energieleverende functie. Een van de eerste gebouwen die door middel zonnepanelen, warmtepompen en zonneboilers energie opwekt wordt op de Dag van de Bouw geopend door Carla Schönknecht. Het nieuwe bedrijfspand van de Saman Groep opent haar deuren in Zierikzee.

Van onze redactie 27 mei 2016

Duurzaam2

Naast de opening van dit energieleverende gebouw is er informatie in te winnen over de mogelijkheden van woning- en gebouwautomatisering.

InspiratiecentrumTussen 10.00 – 16.00 uur is iedereen welkom op de bouwplaats aan de Ruigendijkweg in Zierikzee. Er is alle gelegenheid om het gebouw in aanbouw van binnen en van buiten te bezichtigen. Voor de kinderen is er een springkussen. Het totale vloeroppervlak van het bedrijfspand bedraagt 3.500 m2 en omvat magazijnen, kantoren, een werkplaats en een inspiratiecentrum voor duurzaam wonen en werken.

Duurzame methodenHet gebouw is niet voorzien van een gasaansluiting, maar wordt verwarmd met warmtepompen. Daarnaast zal er op jaarbasis circa 30.000 kWh aan elektrische energie over zijn vanuit de zonnepanelen. Voor het spoelen van de toiletten wordt regenwater gebruikt. Het gehele gebouw zal volledig worden voorzien van gebouwautomatisering waardoor het comfort en energieverbruik maximaal op elkaar kunnen worden afgestemd.

De Dag van de Bouw is een landelijk inititatief van Bouwend Nederland. Voor meer informatie over de opengestelde projecten en de bezoektijden kunt u kijken op: www.dagvandebouw.nl