Nieuws Coronavirus

Paginagrote noodkreet fitnessclubs in AD: Beste Mark, we hebben nog niets van je gehoord

‘Beste Mark, we hebben enorme waardering voor je betrokkenheid bij de gezondheid van de mensen in ons land. Maar het middel dreigt erger dan de kwaal te worden.’ Een paginagrote advertentie in het AD maandag, met 111 fitnessclubs als afzender, verenigd als exclusieve sportcentra. Ze willen open. Ze zijn er klaar voor. Al sinds begin april. Maar ze hebben nog niets gehoord. En: onze gezondheid staat op het spel.

Thomas Hendriks & Robbert Daalder 4 mei 2020

Voorzitter Han de Hair van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) is zwaar teleurgesteld, vertelt hij in de dagelijkse De Ondernemer Update (hierboven terug te luisteren vanaf 6.59 min.). Natuurlijk hebben alle fitnessclubs in Nederland met omzetdaling te maken. En ja, als ze nog veel langer dicht blijven gaan er faillissementen komen. Ook al zijn veel leden bij wijze van steun bereid de contributie, of een deel daarvan, door te betalen.

Instructievideo's fitnesslessen online

En ja, de clubs zetten allerlei instructievideo's online, ze doen aan coaching via telefoon en beeldbellen, ze streamen lessen, inclusief muziek. Het is het enige wat ze tot nu toe tijdens de crisis kunnen doen voor hun leden. De Hair: ,,We hebben een leeflijn met onze leden, maar hoe lang houden we het nog vol?’’

Protocollen begin april ingeleverd

De protocollen zijn begin april ingeleverd, lang voordat daarnaar werd gevraagd. Schermen tussen de apparaten, loopwegen, in- en uitgangen, tape op de grond om vakken met voldoende afstand te creëren. Een reserveringssysteem dat precies aangeeft hoeveel mensen er tegelijkertijd kunnen sporten. Het staat klaar, maar ze horen niets.

De gezondheid van Nederland

,,Daarom de noodkreet in het AD. We hebben niets vernomen. En het gaat om ons als ondernemers, maar het gaat ook om de gezondheid van Nederlanders. We zijn een onvoorstelbaar onderschatte partij als het gaat om de gezondheid van de Nederlanders. Drie miljoen mensen hebben een abonnement op een sportschool. Van hen zouden velen anders nooit op een goede manier aan sporten toekomen. Fitnessclubs spelen daar een belangrijke rol bij.”

En zolang er geen duidelijkheid is voor de sportcentra en clubs? ,,Bekijk de filmpjes en blijf in godsnaam bewegen. Het is het hart van je gezondheid.”

Beluister het hele interview met voorzitter Han de Hair van de Vereniging van Exclusieve Sportcentra (VES) bovenaan deze pagina. De Ondernemer heeft dagelijks een Update om 17.00 uur, live te beluisteren op New Business Radio(.nl), terug te luisteren op onder meer deze website.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.