Nieuws Maatregelen

Inzamelingsactie voor Fries horeca-stel na emotioneel interview 1Vandaag

Hoe een oprecht, emotioneel tv-interview van horeca-ondernemer Baukje Haarsma van In de Brouwerij bij 1Vandaag resulteert in een inzamelingactie.

Bron: Leeuwarder Courant 19 december 2021

Een Vandaag lockdown horeca omikron inzameling

Foto: 1Vandaag.

Op doordeweekse dagen verschijnt een speciale De Ondernemer-nieuwsbrief met het dan laatste nieuws over de coronamaatregelen en de effecten ervan. Deze nieuwsbrief wordt bovendien voorgelezen door een virtuele stem. Aanmelden kan hier: www.deondernemer.nl/nieuwsbrief.

VOLG HIER ONZE LIVEBLOG: Lockdown-liveblog: Ondernemers verbijsterd over langetermijnplan corona, topdrukte bij groothandels

Lockdown. Dicht. Tóch. En alsnog. De horeca krijgt wederom een enorme klap te verwerken; de verhalen van en over de ondernemers worden meer dan ooit hoor- en zichtbaar. Zoals Baukje Haarsma van In de Brouwerij in Leeuwarden. De dag na de omikron-persconferentie van demissionair premier Rutte stond zij gebroken voor de microfoon van 1Vandaag.

Tijdens het interview met het televisieprogramma reageerde Haarsma emotioneel op het nieuws dat de horeca opnieuw dicht moet. Haar vriend, Willem Adema, kon het al niet aan en is die middag gedesillusioneerd naar huis gegaan, zegt ze in de reportage. „Je probeert alles uit de kast te halen, maar op een gegeven moment houdt het wel op.”

Lees ook: Horeca voelt zich lamgeslagen door lockdown

Het restaurant ontvangt geen coronasteun omdat het wegens wegens verbouwingen twee jaar dicht was. En dat vinden Marcus en Nancy Stevens zuur, schrijven ze in de beschrijving van de inzamelingsactie. „Ik heb laatst met mijn gezin heerlijk gegeten bij Willem en de rekening was 125 euro. Ik maak hetzelfde bedrag nu over. Ik hoop dat jullie meedoen, zodat we straks gezellig samen bij Willem een biertje kunnen drinken zodra hij weer open mag!”

Volgens het organiserende duo is In de Brouwerij ‘zo bijzonder dat hij gewoon niet verloren mag gaan’. „We moeten dit soort ondernemerschap in Leeuwarden koesteren. Laten we daarom allemaal ons steentje bijdragen.” Geld doneren kan via deze link, en het 1Vandaag-fragment is hieronder terug te zien.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws