Nieuws Maatregelen

Kappersbranche: 'Lockdown financieel compenseren'

Het gevoel bij kappersbranche ANKO is dubbel, zo vertelt vertegenwoordiger Gonny Eussen in het radioprogramma Na Rutte en Kuipers van De Ondernemer en New Business Radio. Naast de ‘enorme opluchting’ van de heropening sinds afgelopen weekend is het - financiële - leed van de lockdown daar zeker niet mee verdwenen.

Van onze redactie 17 januari 2022

Kappers open lockdown anco brance

Kapster op archiefbeeld aan het werk met mondkapje op. Bron: ANP Foto

Door de lockdowns ziet ANKO een verandering ontstaan in de kappersbranche. Steeds meer ondernemers werken zonder personeel, en vervangen die medewerkers eventueel door stoelen te verhuren aan zelfstandigen kappers. Een zorgelijke ontwikkeling volgens de brancheorganisatie omdat de opleiding van jonge talenten daarmee in het geding komt.

Lees ook: Persconferentie Rutte-Kuipers 25 januari: wat houden de versoepelingen precies in?

Belastingschulden ondernemers verlichten, al dan niet door kwijtschelding

Ondanks de heropening ziet de kappersbranche dat de reserves op zijn. Eussen omschrijft voorbeelden van kappers die nog jaren in de financiële problemen zitten door de lockdowns. Daarom roept ANKO de overheid op niet alleen de steunpakketten te verbreden, maar ook om dit met terugwerkende kracht te doen. Daarnaast vindt ANKO dat er gekeken moet worden naar een mogelijkheid om de belastingschulden van veel ondernemers te verlichten, al dan niet door kwijtscheldingen.

Daarbuiten vertelt Eussen in de radio-uitzending hoe het ANKO wederom gelukt is door effectief te lobby’en vooraan te staan bij de heropeningen, hoe de lobby voor uitbreiding van de steunpakketten doorgaat en hoe ANKO ervoor wil zorgen dat dit de allerlaatste kappers-lockdown is geweest.

NA RUTTE EN KUIPERS - napraten met ondernemers over de persconferentie, live op New Business Radio.

Direct na de persconferentie van vrijdagavond 14 januari vroegen we ondernemers en branchevertegenwoordigers naar hun eerste reacties op de coronamaatregelen. In de uitzending onder meer Ed Bindels, Gonny Eussen, Han de Hair, Niel van Hoff, Hubert de Leeuw, Jan Meerman, Frank Oostdam, Fred Rutgers, Cristel van de Ven, Jacco Vonhof, Won Yip, Hans Biesheuvel en Patrick Wessels. Podcasts van die gesprekken vind je terug op onze homepage.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws