Nieuws Crowdfunding

Utrechts restaurant De Klub haalt binnen één week 300.000 euro op met crowdfunding

Jasper Kaan en Lisa Meijntjes, oprichters van De Klub hebben een nieuw pand gevonden in het centrum van Utrecht. Om de verhuizing te financieren zijn de ondernemers een crowdfunding gestart. In één week tijd haalden zij samen met fans van het restaurant 300.000 euro op.

Van onze redactie 2 juni 2023

De Klub Lisa Jasper

Jasper Kaan en Lisa Meijntjes zijn de ondernemers achter De Klub. Foto: De Klub

Het restaurant is tien jaar geleden opgericht door chef-kok Jasper Kaan en gastvrouw Lisa Meijntjes. De ondernemers hebben als missie om iedereen zich thuis te laten voelen bij De Klub en daarnaast te werken met zo veel mogelijk duurzame- en lokale producten. De Klub opereert sinds de oprichting vanuit een pand aan de Europalaan in Utrecht, maar was genoodzaakt om voor het einde van het jaar een nieuwe plek te vinden. Inmiddels is er een pand gevonden in het centrum van Utrecht.

,,Het is bijna niet te geloven, maar het pand bij Vredenburg wordt al 25 jaar niet gebruikt en wij krijgen nu de kans om in hartje Utrecht onze eigen plek op te bouwen. Dat is precies wat we willen: een leeg canvas waar wij onze nieuwe huiskamer kunnen verwezenlijken." aldus Lisa.

''Het is bijna niet te geloven, maar het pand bij Vredenburg wordt al 25 jaar niet gebruikt en wij krijgen nu de kans om in hartje Utrecht onze eigen plek op te bouwen''

Lisa Meijntjes, De Klub

Er is ruim 200 keer geïnvesteerd door fans van De Klub

Om de verhuizing en de verbouwing te kunnen financieren, zijn Kaan en Meijntjes een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow. In één week tijd is er ruim 200 keer geïnvesteerd door fans van De Klub en hebben de ondernemers het maximale doelbedrag van 300.000 euro al bereikt.

,,We wisten dat we een redelijk stabiele achterban hadden, maar dat het zó snel zou gaan met het bereiken van het eindbedrag heeft ons steil achterover doen slaan. Zóveel mensen die ons steunen: het geeft ons echt vertrouwen in onze toekomst op het Vredenburg.”

Lees ook: SLA haalt via Broccoli pijlsnel ruim 1 miljoen euro groeigeld op

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws