Door het opheffen van alle coronamaatregelen kan De Vos, in tegenstelling tot Pasen vorig jaar, geheel open. Terwijl veel horeca klaagt over tekort aan personeel heeft hij daar geen last van, zegt hij. ,,Als je goed bent voor je personeel, is het personeel goed voor jou. Ik ben altijd voorzichtig met mijn personeel omgegaan. Er staat een compleet ingewerkte bemanning achter de bar en in de bediening. Het is nu knallen. Het is goed voor iedereen dat we weer het terras op kunnen.
Ik zie op mijn terras en mijn zaak beslist niet minder mensen omdat de prijzen zijn gestegen
Johan de Vos, horecaondernemer
In sommige steden is de relatie tussen burgemeester en horeca niet om over naar huis te schrijven, maar niet in Breda. De Vos mag tot zeker eind van dit jaar met een vergroot terras werken. Met toestemming van burgemeester Paul Depla. ,,We kunnen geen betere burgervader hebben. De horeca mag de terrassen naar 150 procent vergroten. Mijn terras is 30 tot 40 procent groter. Inhalen doen we het niet meer, maar het geeft ons de mogelijkheid het verlies van de twee coronajaren deels in te lopen.”
Bier door inflatie duurder
De inflatie treft ook de horeca zwaar. ,,We moeten de gestegen kosten van bijvoorbeeld energie wel deels doorbelasten”, vertelt De Vos, waar een vaasje bij hem op het terras 3,20 euro kost. ,,Uit mijn KHN-netwerk hoor ik dat een ossenhaas in prijs is verdubbeld. Je kan dan echt niet meer dezelfde prijzen op je kaart zetten. Wat ik niet ga doen, is elke keer de prijs van bijvoorbeeld een vaasje aanpassen. Het is een gemiddelde prijs. Het goede nieuws is dat mensen toch wel graag uit willen na zo’n moeilijke periode. Ik zie op mijn terras en mijn zaak beslist niet minder mensen omdat de prijzen zijn gestegen. Om het verder aan te kleden hebben we voor dit weekend wat jazzbandjes gecharterd.”
Lees ook: Jacco Vonhof: 'Verzwaar lasten voor ondernemer en bedrijven niet'