Nieuws Innovatie

Derrick Neleman 'Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar'

Zo'n 15.000 ondernemers hebben gekozen - en hoe! Derrick Neleman (Bodegas Neleman S.L / Neleman Wijnen) is de 'Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar'.

Van onze redactie 6 maart 2020

Derrick Neleman (links) ontvangt uit handen van de burgemeesters Van Zanen van Utrecht en Vermeulen van Zutphen de award en oorkonde: hij is de 'Meest Inspirerende van het Jaar'. Foto: Ruud Voest.Video: CreateMedia/Patrick Johannes.

De jaarlijkse online verkiezing van De Ondernemer - voor de enige award voor én door ondernemers - werd in november en december via deze website gehouden. Stemmen op één van de vijftig genomineerde ondernemers was exclusief voorbehouden aan abonnees van onze nieuwsbrief en resulteerde in zo'n 15.000 reacties.

Wijnpionier Derrick Neleman behaalde bijna 20% van de stemmen en neemt zodoende de titel over van Atilay Uslu, oprichter/ceo van Corendon.

De winnaar van de Meest Inspirerende Ondernemer binnen de startups wordt later deze maand bekendgemaakt.

Lees ook: Binnen een paar uur een half miljoen opgehaald: wijnman Derrick Neleman lukte het

Tijdens de feestelijke opening van zijn brandstore in Utrecht-oost werd Derrick Neleman verrast door maar liefst twee burgemeesters: Jan van Zanen (Utrecht) en Annemieke Vermeulen uit de plaats waar voor Derrick het ondernemen allemaal begon: Zutphen.

Zij overhandigden hem de award en oorkonde, behorend bij de Meest Inspirerende Ondernemer van het Jaar-verkiezing.

Derrick Neleman

Na een opleiding bio-dynamische landbouw belandde Derrick Neleman in een Spaanse wijngaard. Hij durfde het eind jaren '90 al aan om biologische wijnen op de markt te brengen en startte in 2009 zijn By The Grape.

Al snel werd hij marktleider op het gebied van biologische wijn binnen de Benelux. In 2005 was hij bovendien de eerste met Fairtrade-wijn. Intussen wordt zijn wijn in acht landen verkocht. Derrick Neleman is de man achter Just Fucking Good Wine en de bedenker van Kurkretour, een nationaal 'kurkretourprogramma' met het oog op hergebruik.

De wijnen van Neleman, altijd biologisch en vegan friendly, zijn geïnspireerd door de Spaanse mediterrane leefstijl. Derrick Neleman brengt een moderne benadering in het ambacht van wijn maken met respect voor de spirit van de oude wijngaarden.

Foto: Derrick Neleman en zijn vrouw, met de gewonnen award en oorkonde, voor hun nieuwe brandstore in Utrecht-oost.

Digital Wake-Up

Voor wie deze meest inspirerende ondernemer van Nederland persoonlijk wil ontmoeten en zijn ondernemersverhaal wil horen vertellen: Derrick Neleman is een van de sprekers tijdens de DPG Media Digital Wake-Up in april in Zwolle. Aanmelden kan via deze link.

Vanaf 11 maart a.s. is Neleman te zien in een speciale aflevering van onze videoserie 'Werkverkeer'. Hierin stapt hij in de auto (die op de foto hierboven) bij presentator Roland Tameling om eveneens zijn verhaal te doen.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.