Nieuws Duurzaamheid

The Good Roll ontvangt B Corp-certificering

The Good Roll, met de missie: ‘veilige en schone toiletten voor iedereen’, is B Corp-gecertificeerd. Het Nederlandse bedrijf heeft hiervoor de B Impact Assesment (BIA) doorlopen. Een onderzoek waarbij wordt gekeken hoe een organisatie scoort op vijf impactgebieden: bestuur, werknemers, gemeenschap, klanten en milieu.

Van onze redactie 28 oktober 2022

The Good Roll oprichters Ghana

The Good Roll-team in Ghana. Foto: The Good Roll

Sander de Klerk, medeoprichter en Chief Rolling Officer bij The Good Roll: ,,We zijn ontzettend trots dat we nu ook deel uitmaken van de inspirerende B Corp-community. Onze score bewijst dat we al goed op weg zijn met impact maken, maar ook dat we nog betekenisvoller bezig kunnen zijn. Gelukkig zit het in ons DNA om continue bezig blijven met het zoeken naar nog duurzamere oplossingen, het verkleinen van onze footprint en het vergroten van onze impact. Dit bovenal door het bouwen van toiletten in Ghana.”

Melle Schellekens, medeoprichter en Creative Captain bij The Good Roll: ,,Ons duurzame toiletpapier was al voorzien van het EU-milieukeurmerk en van de ISO 9001- en ISO 14001-certificeringen, maar het B Corp-certificaat - dat van A tot Z naar de bedrijfsvoering kijkt - is een enorm waardevolle toevoeging. En een bevestiging dat we op sociaal-maatschappelijk, economisch en ecologisch vlak met positieve impact aan het rollen zijn! Over drie jaar, wanneer we weer onder de B Corp-loep worden genomen, streven we ernaar nog meer impact te hebben gemaakt voor mens en milieu.”

''Inmiddels hebben we al 233 toiletten gebouwd, waarmee ruim 11.000 levens zijn verbeterd en 24.000 bomen zijn bespaard''

Melle Schellekens, medeoprichter The Good Roll

Holistische bedrijfsvoering The Good Roll

The Good Roll maakt sinds de oprichting in 2017 duurzaam toiletpapier waarvan 50 procent van de netto-opbrengst wordt gedoneerd aan de bouw van toiletten in Ghana. Het toiletpapier is 100 procent boomvriendelijk en vrij van plastic, chloor en kleur- en geurstoffen. ,,Inmiddels hebben we al 233 toiletten gebouwd, waarmee ruim 11.000 levens zijn verbeterd en 24.000 bomen zijn bespaard”, aldus Schellekens. Op het hoofdkantoor in Weesp werken 30 mensen en extern zorgt The Good Roll voor nog eens rond de 300 banen.

Fabriek in Ghana

Ook biedt The Good Roll toiletpapier van bamboe aan dat sinds dit jaar afkomstig is uit de eigen fabriek in Ghana. Het bamboe wordt ingekocht bij 800 lokale boeren en de fabriek wordt gerund door een lokaal team onder leiding van Faisal Ahmed, medeoprichter en Chief Rolling Officer van The Good Roll Africa.

De fabriek geeft in totaal werkgelegenheid aan 150 mensen. Hiermee wordt een significante, directe maatschappelijke bijdrage aan de lokale bevolking geleverd. Uniek is volgens het bedrijf ook dat The Good Roll dankzij deze ontwikkelingen het eerste toiletpapiermerk is dat niet meer afhankelijk is van bamboepapier uit China. De producent heeft naar eigen zeggen de supply chain van bamboepapier veranderd, waardoor het monopolie van China op bamboepapier is doorbroken.

Lees ook: Crowdfunding duurzaam toiletpapier The Good Roll: op naar de 1 miljoen euro

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws