Aangeboden door Total Gas & Power Nederland

Branded Content Duurzaamheid

'Wij helpen ondernemers met duurzame keuzes maken'

Schone en betaalbare energie leveren aan bedrijven: dat is waar Total Gas & Power Nederland al jaren voor staat. De zakelijke energieleverancier levert vanaf nu ook zonnepanelen. Noortje Groenendaal: ,,Wij willen uitgroeien tot de grootste speler op het gebied van verantwoorde energie.”

Jeroen Kreule 14 april 2021

Total Noortje Groenendaal energie duurzaam zonnepanelen

Noortje Groenendaal (Total Gas & Power Nederland): ,,Het klimaat verandert en wij ook.”

Negen van de tien mensen denken bij het horen van de naam Total aan tankstations, weet ook Noortje Groenendaal van Total Gas & Power Nederland, onderdeel van de Total Groep. Maar Total – een internationale topspeler in de energiesector – weet als geen ander dat er een transitie gemaakt moet worden van fossiele brandstoffen naar duurzame energie. Het klimaat verandert, de energie verandert. En Total verandert mee, aldus Groenendaal.

"Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe ze het beste energie kunnen inkopen"

Noortje Groenendaal, Total Gas & Power Nederland

Complexe energiemarkt

Total, gehuisvest in Den Haag, levert gas en stroom aan bedrijven en heeft intussen een vaste plek in de Nederlandse energiemarkt veroverd. ,,Samen met andere ondernemers willen we de transitie naar een duurzame wereld maken’’, aldus Groenendaal. Bij de energieleverancier is zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en lancering van de digitale zonnepanelen-propositie. ,,Wij willen ondernemers helpen bij het maken van slimme keuzes in de complexe energiemarkt. Complex, vanwege de wet- en regelgeving, maar ook omdat er zoveel aanbod is. Veel bedrijven worstelen met de vraag hoe ze het beste energie kunnen inkopen. Wij helpen ze graag bij het maken van een slimme en duurzame keuze.’’

Online simulator helpt ondernemers

Van bakker, autodealer en restaurant tot kapper, makelaar en mondzorgpraktijk: met het aanbieden van zonnepanelen richt Total zich op alle mkb-bedrijven in Nederland. Door het invullen van een paar vragen over onder meer exacte locatie en huidig elektriciteitsgebruik rekent de online simulator binnen een minuut de voordelen van het gebruik van zonnepanelen uit. Groenendaal: ,,Afhankelijk van de ligging van het dak is de totale terugverdientijd tussen de vier en zeven jaar.’’ Zonne-energie leidt tot een besparing op de energierekening, maar draagt ook bij aan een duurzaam imago en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

"Veel daken van bedrijven zijn nog steeds onbenut"

Noortje Groenendaal, Total Gas & Power Nederland

Duurzaam totaalconcept

Met de verkoop van zonnepanelen levert Total een totaalconcept: van ontwerp tot en met de plaatsing, inclusief gebruik van de meest geavanceerde analysesoftware en een grondige kwaliteitscontrole na plaatsing. ,,Veiligheid is een kernwaarde van ons. Om er 100 procent zeker van te zijn dat de plaatsing voldoet aan onze standaarden op het gebied van kwaliteit en veiligheid, voeren we een controle uit na de installatie’’, aldus Groenendaal.

Het gehele proces verloopt in principe digitaal. ,,Als een klant wil, kunnen we een locatiebezoek inplannen, maar in de meeste gevallen zal dat niet nodig zijn.’’ Alle stappen – van offerte tot en met plaatsing en nacontrole – zijn via een online portal te volgen. In deze digitale omgeving staan niet alleen offerte, ontwerp, de te verwachten kosten en baten, maar ook welke documenten aangeleverd moeten worden en wanneer de installateur langskomt. De zonnepanelen zijn direct leverbaar.

Zonnepanelen-actie

Om de lancering van deze nieuwe propositie te vieren, heeft het bedrijf een prijsvraag uitgeschreven. De winnaar krijgt zonnepanelen inclusief installatie met een maximale waarde van 10.000 euro. Wijsman & Verburg Energy Systems – een vaste partner – is verantwoordelijk voor de installatie. De Total Zonnepanelen Actie duurt tot en met 30 april. Groenendaal ziet dat de animo tot nu toe boven verwachting groot is. ,,Steeds meer bedrijven lijken te kiezen voor zonnepanelen.’’ Cijfers van het CBS wijzen dat ook uit: sinds 2019 is het opgesteld vermogen aan zonnepanelen bij bedrijven groter dan bij woningen. ,,Dat is een positieve ontwikkeling, terwijl veel daken van bedrijven nog steeds onbenut zijn. Wij zijn er om ondernemers te helpen bij het maken van een slimme en duurzame keuze. Zoals zonnepanelen.’’

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Total Gas & Power Nederland. Meer info: total-energie.nl

Total Groep wil grootste speler worden in verantwoorde energie

Total Gas & Power Nederland is onderdeel van Total Groep. De Total Groep is een toonaangevende speler in de energiesector die brandstoffen, aardgas en elektriciteit produceert en op de markt brengt. Alle 100.000 medewerkers zetten zich in voor energie die veiliger, betaalbaarder en schoner is en toegankelijk voor zoveel mogelijk mensen. De Total Groep is actief in meer dan 130 landen en heeft als doel om de grootste speler te worden in verantwoorde energie. Daarbij is vorig jaar de ambitie uitgesproken om in 2050 de netto CO2 uitstoot te hebben teruggebracht tot nul.

tracking pixel