Video Groei

Doel sharefunding Bodegas Neleman bereikt: 1 miljoen euro

Neleman heeft de complete keten in handen: in de wijngaarden groeien de druiven, waarvan in de eigen bodega wijn gemaakt wordt, die wordt gebotteld en gedistribueerd en landt na bestelling in de online winkels, brandstores en wederverkopers bij de wijnliefhebber in het glas. En met de sharefunding-actie kan iedereen daar mede-eigenaar van worden. Proost!

UPDATE 30/12: De doelstelling van de actie is vandaag bereikt: er is 1 miljoen euro opgehaald. Een tweede sharefundingcampagne is aangekondigd.

Presentatie: Roland Tameling 23 december 2020

Laatste update: 30 december 2020 23:15

MyChannels Video ID: 188217

In deze video kondigt Derrick Neleman de eerste sharefunding-actie van zijn wijnbedrijf aan, legt hij uit hoe het werkt en dan wordt er plotseling gebeld... Robert Frederiks van Gimsel Rotterdam, de supermarkt voor natuurlijke voeding en cosmetica. Hij meldt zich direct als eerste sharefunder. Kijk hierboven mee!

'We gaan voor een nog betere wijnwereld'

'Wat ging het hard! We hebben binnen een week 1 miljoen euro binnengehaald. Hiermee gaan we samen de wijnwereld mooier maken!', meldt Derrick Neleman op de late avond van 30 december. ,,We werken inmiddels zelfs met een wachtlijst..."

Het inschrijven voor die wachtlijst kan reeds, zodat nog meer geïnteresseerden mede-eigenaar van Bodegas Neleman kunnen worden. ,,We gaan voor een nog betere wijnwereld, we gaan voor 2,5 miljoen euro." Aanmelden kan via deze link.

'Doe je met ons mee, dan draag je bij aan een betere en mooiere wereld, zodat de volgende generatie ook zorgeloos kan genieten van een mooi glas wijn"

,,Met Equity for Wine Lovers krijgt iedereen de mogelijkheid om samen met ons de wijnwereld nog leuker en duurzamer te maken en toe te treden tot onze Community voor Wijnboeren", vertelt Derrick Neleman, de wijnpionier die de titel 'Meest Inspirererende Ondernemer van het Jaar' met verve draagt. ,,Kortom: word mede-eigenaar van Bodegas Neleman."

,,In reguliere wijnbouw wordt helaas nog steeds heel veel gif gespoten. Dat is schadelijk voor de natuur, het milieu én de economie. Biodiversiteit neemt af, bijensterfte neemt toe en investeringen zoals pensioenen en beleggingen die afhankelijk zijn van ecosysteemdiensten lopen flinke risico's", stelt Derrick Neleman. Hij verwijst daarvoor onder meer naar deze rapporten van De Nederlandsche Bank en het Planbureau voor de Leefomgeving.

,,Bij Neleman doen we het anders. Zo bestaat onze missie onder meer uit het behouden van lokale druivensoorten en oude wijnstokken, het tegengaan van bijensterfte door biologisch te werken en het verbeteren van de biodiversiteit in en rondom onze wijngaarden. Kortom: doe je met ons mee, dan draag je bij aan een betere en mooiere wereld, zodat de volgende generatie ook zorgeloos kan genieten van een mooi glas wijn."

Vorig jaar begon Derrick Neleman een crowdfunding-actie: binnen twee uur haalde hij een half miljoen euro op. Hoe dat toen ging? Binnen een paar uur een half miljoen opgehaald: wijnman Derrick Neleman lukte het

Sharefunding deel 2: nieuw doel 2,5 miljoen euro

In de video vertelt Derrick Neleman uitgebreid over zijn sharefunding-ronde; het waarom en hoe het in z'n werk gaat. Toen ging het nog om 1 miljoen euro, intussen gaat om een tweede campagne met 2,5 miljoen als doelstelling.

,,Naast een flink aantal karmapunten, ontvang je tot 1500 euro investering het jaarlijkse dividend in flessen Neleman-wijn. En dat was nog niet alles: als investeerder word je lid van de Neleman Community voor Wijnboeren, is er de mogelijkheid om te verblijven in The Beetle House (het gastenverblijf van Bodegas Neleman in Casas del Rey), organiseren we meets & greets met de wijnmakers en word je vanzelfsprekend op de hoogte gehouden van alle bijzondere ontwikkelingen rondom Neleman."

Meer weten? Bekijk de video, maar ook: bezoek de website van Neleman Wijnen via deze link.

Lees ook: De Ondernemer en Neleman Wijnen starten exclusieve actie voor ondernemers

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.