Nieuws Groei

Dutch Startup Association wil diverse en inclusieve startups 'het nieuwe normaal' maken

De grootste onafhankelijke belangenvereniging voor startups en scale-ups in Nederland wil zich actief in gaan zetten om startups inclusiever en diverser te maken. De Dutch Startup Association (DSA) gaat een langdurige samenwerking aan met de afdeling Diversiteit in Bedrijf van de Sociaal Economische Raad (SER).

Van onze redactie 10 juli 2020

Diversiteit bedrijf werkvloer dutch startup association

Foto: Pexels

,,Investeren in diversiteit in startups levert meer op dan alleen maar economisch kapitaal,'' zegt Ruben Brave, bestuurslid van de DSA over de samenwerking: ,,Het levert een veerkrachtige samenleving op die niet van de overheid afhankelijk is qua middelen, cohesie of excuses.”

De DSA heeft het Charter van Diversiteit in Bedrijf van de Sociaal Economische Raad (SER) ondertekend en doet de belofte om zich zowel binnen de eigen organisatie als bij startups en scale-ups in Nederland voor diversiteit in te zetten. Elk kwartaal zal DSA drie grote Nederlandse startups de charter laten ondertekenen en actief de beleidsuitvoering ondersteunen.

Lees ook: De 6 succesfactoren van Michiel Muller (Picnic)

Grotere impact dan grote bedrijven

,,Door de bedrijven van de toekomst sectorbreed te verbeteren hebben we over vijf jaar grote stappen gemaakt in de gehele dwarsdoorsnede van bedrijven”, zegt Thomas Vles, Managing Director van DSA: ,,Dit heeft een grotere impact dan de inspanningen die nu bij grote bedrijven plaatsvinden.”

De (corona-proof) ondertekening vond op 9 juli plaats bij startup-kantoorruimte B. Amsterdam. B. Amsterdam ondertekende zelf ook het charter voor haar eigen organisatie.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.