Video Groei

Ondernemen in de VS: minder afval bij bouwprojecten met slimme software van Xinaps

Dertig procent van de materialen op een bouwplaats blijkt overbodig en wordt afgevoerd als afval, wat wereldwijd zo’n 90 miljard dollar kost. Het cloud-platform van Xinaps biedt een oplossing voor door het controleren bouwontwerpen te automatiseren en daarbij bouwafval te voorkomen. CEO Frank Schuyer ziet kansen in de VS, waar veel grote bouwprojecten in de maak zijn.

Interview & video: Loeke de Waal 24 augustus 2022

MyChannels Video ID: 323236

Nederlandse ondernemers springen er internationaal uit door hun slimme producten, technologie en diensten die bijdragen aan het oplossen van de grote vraagstukken van deze tijd. In de Verenigde Staten liggen veel kansen voor snelgroeiende startups die innovatieve technologie ontwikkelen. Frank Schuyer van Xinaps: ,,Dit zijn problemen die opgelost kunnen worden met meer aandacht voor betere data.”

Lees ook: Ondernemen in de VS: Olaf van der Veen gaat met AI-bedrijf Orbisk voedselverspilling te lijf

In deze 12-delige videoserie voor De Ondernemer leer je de deelnemers kennen van de ScaleNL Accelerator, een initiatief van de Nederlandse Consulaten in de Verenigde Staten. Elke dag gaat er op onze website weer een nieuwe, korte video online.

Lees ook: Ondernemen in de VS: verfrobots van Josefien's Qlayers kleuren de wereld duurzamer

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws