Aangeboden door SkillsTown

Branded Content Groei

Ontwikkel je high potentials en houd de kennis in huis met de cMBA van SkillsTown

Een MBA-opleiding is een must voor iedere manager. SkillsTown ontwikkelde een praktische variant hierop, de corporate-MBA, waarbij je samenwerkt met managers uit je eigen bedrijf en cases oppakt uit de dagelijkse werkpraktijk. Ramiz Djalali van SkillsTown vertelt wat managers precies kunnen verwachten.

Jette Pellemans 21 maart 2022

Mockup online leeromgeving elearning

cMBA-opleiding van SkillsTown: maximaal resultaat voor minimale investering. Foto SkillsTown

Met de cMBA van SkillsTown ga je met een groepje managers uit je eigen bedrijf aan de slag. Dat ondervindt business development manager Ramiz Djalali (32) momenteel aan den lijve, want hij volgt nu zelf ook de opleiding met vijf collega’s.

Djalali: ,,Je kent elkaar natuurlijk al, maar leert door de lesdagen iedereen toch op een andere manier kennen. Zo kregen we laatst de opdracht om te onderzoeken hoe je ervoor zorgt dat mensen in jouw team zich veilig voelen om kritiek te uiten. Dat was een boeiende, interactieve opdracht waarbij je stilstaat bij zaken die je normaal als vanzelfsprekend beschouwt. Zo heb je toch andere gesprekken met je collega’s dan normaal bij de koffieautomaat.”

''Maak in acht maanden kennis met alle strategische aspecten van het bedrijfsleven en zet deze ook meteen praktisch in op de eigen werkvloer.''

cMBA van SkillsTown

Praktisch en zelf in te delen

MBA staat voor Management Business Administration en is een opleiding die in vele vormen beschikbaar is. Vaak is het een universitaire opleiding die leidt tot een MBA-titel. SkillsTown zag mogelijkheden in het meer praktisch en efficiënt maken van een MBA-opleiding. Niet met als doel een titel of graad, maar een opleiding om werknemers en organisaties te laten groeien. Niet iedere werknemer heeft tenslotte tijd om acht uur per week vrij te maken voor een opleiding buiten de deur die zich voornamelijk baseert op theoretische kennis.

Dus maakte SkillsTown een opleidingsprogramma dat een combinatie is van online modules die je individueel doet en praktijkgerichte dagen samen met een groepje collega’s. Zo maak je in acht maanden kennis met alle strategische aspecten van het bedrijfsleven en zet je deze ook meteen praktisch in op de eigen werkvloer. SkillsTown noemt het een cMBA, waarbij de c staat voor ‘corporate’.

Lesstof relevant maken voor werkpraktijk

De opleiding bestaat uit acht blokken van een maand met elk een verschillend thema, zoals HRM, finance en sales & marketing. Na die acht maanden hebben deelnemers een brede zakelijke kennis opgedaan in strategisch denken en persoonlijke ontwikkeling. Een deel van de lesstof kunnen deelnemers online volgen. Dat is dan de voorbereiding voor de praktijkdag, waarbij het groepje bij elkaar komt onder leiding van een moderator. Djalali: ,,De moderator is vaak een senior manager uit het eigen bedrijf. Die weet natuurlijk als de beste wat er speelt en kan de lesstof relevant maken voor de werkpraktijk.”

Doordat de lesstof in duidelijke blokken van een maand zit, kun je als bedrijf ook zelf de volgorde bepalen. Djalali: ,,Is een bedrijf op dit moment veel bezig met finance? Dan kun je dat blokje naar voren halen. Of je kunt even een pauze inlassen van een aantal weken als je niet die acht blokken direct achter elkaar wil doen. Het is allemaal aan te passen naar de eigen wensen.”

''Met de cMBA opleiding richt SkillsTown zich op mkb-bedrijven met zo’n honderd man personeel of meer.''

cMBA van SkillsTown

High potentials klaarstomen voor leidinggevende functie

Met de cMBA opleiding richt SkillsTown zich op mkb-bedrijven met zo’n honderd man personeel of meer. Het meest rendabel is het als een bedrijf een groepje van zes tot tien managers kan aanmelden voor de opleiding. Djalali voegt toe dat bedrijven de cMBA ook kunnen inzetten om high potentials binnen de organisatie klaar te stomen voor een leidinggevende functie in de toekomst.

Wie de opleiding heeft afgerond, krijgt een certificaat in de vorm van een open badge. Dat is een relatief nieuwe accreditatie-manier, legt Ramiz Djalali uit. ,,Het zijn online badges die je bijvoorbeeld op je LinkedIn kunt plaatsen. Als je er op klikt, zie je in één oogopslag wat iemand precies heeft geleerd en wat zijn vaardigheden zijn. Microsoft en IBM werken al volop met dit soort open badges.” Bij de cMBA zijn acht badges te verdienen, voor ieder thema één, plus een ‘super badge’, als je ze alle acht verzamelt.

Waardevolle investering voor weinig geld

Al met al vormt de cMBA van SkillsTown een waardevolle investering voor relatief weinig geld – zo vat Djalali het samen. ,,Een normale MBA kost al gauw €20.000 euro per persoon. Voor dat bedrag kun je bij SkillsTown wel twintig managers opleiden. Dat is volgens mij een unieke kans om al je managers en high potentials professionele ontwikkeling aan te bieden.”

cMBA programma

De corporate-MBA van SkillsTown biedt maximale resultaten voor een minimale investering. Zo is professionele ontwikkeling voor iedereen beschikbaar én betaalbaar. Wil je eens bespreken of het cMBA programma ook voor jouw bedrijf direct resultaat kan bieden?

Check hier het unieke programma en neem contact op.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws