Nieuws Groei

Vegan Masters haalt ruim 1 miljoen euro aan groeikapitaal op

Vegan Masters heeft 1,1 miljoen euro opgehaald bij investeerders. Een wervingscampagne op het online platform Eyevestor leverde 555.000 euro op en angel investors droegen 570.000 euro bij aan het plantaardige foodconcept. Met het opgehaalde geld wil Vegan Masters zijn missie, het ‘veganizen’ van de wereld, versneld waarmaken.

Van onze redactie 30 maart 2021

Vegan Masters vegan food duurzaam investering

Vegan Masters mikt ook op uitbreiding naar België.

In totaal investeerden 733 consumenten en bedrijven in deze investeringsronde van Vegan Masters. Klanten en andere consumenten die geloven in de potentie van het bedrijf en een plantaardige toekomst, minder dierenleed, CO2-uitstoot en verspilling, hebben nu 11 procent van de aandelen in handen.

4 miljoen euro aan omzet

Vegan Masters startte eind 2019 en wist ondanks corona in het eerste jaar een omzet van 1 miljoen euro te realiseren. Dit jaar is het doel 4 miljoen omzet te realiseren. Met het vegan foodconcept heeft het bedrijf naar eigen zeggen in het eerste jaar al meer dan 84.000 kilo CO2-equivalent, ruim 16 miljoen liter water en bijna 1400 dierenlevens bespaard.

Het streven is om in 2024 in totaal ruim 18 miljoen kilo CO2-equivalent, 3 miljoen kubieke meter water en 165.000 dierenlevens te besparen.

"Er zullen zeker meer investeringsrondes volgen, want de toekomst is vegan"

Danny Galiart, mede-oprichter Vegan Masters

Uitbreiding 'dark kitchen-model' en vizier op België

Danny Galiart, mede-oprichter van Vegan Masters: ,,Het is fantastisch om als startup gefinancierd te worden door je eigen klanten. Zo’n 80 procent van het opgehaalde geld van de community share funding is afkomstig van trouwe klanten die regelmatig onze vegan maaltijden en gerechten bestellen. Daarnaast zijn we dankbaar dat een groep van angel investors in ons gelooft en investeert in onze groei."

Galiart wil dit jaar het dark kitchen-model van Vegan Masters (restaurant zonder fysieke locatie, bestaande uit slechts een keuken en website of koppeling met een bezorgservice als Thuisbezorgd) in heel Nederland uitrollen. ,,Zodat iedereen binnen 45 minuten een warme maaltijd van ons op tafel kan hebben. Ook gaan we ons b2b-model uitbreiden en hebben we plannen ons concept in België te lanceren." Wat Galiart betreft was deze eerste investeringscampagne pas het begin. ,,Er zullen er zeker meer volgen. De toekomst is vegan."

Lees ook: Maaltijdbezorging vanuit 'dark kitchen' biedt kans voor horecaondernemer

Groei veganmarkt tijdens coronacrisis 


Vegan Masters speelt in op de snelle wereldwijde verandering van het voedselsysteem. De markt voor vlees- en zuivelvervangers groeide de afgelopen tien jaar met zo’n 10 procent per jaar. In Europa gaat in deze markt ruim 4 miljard euro om. De coronacrisis stimuleert deze groei nog verder.

Volgens het bedrijf zijn mensen zich meer bewust geworden van hun eetgewoonten. De pandemie heeft daarbij de kwetsbaarheid van industrieel vlees aan het licht gebracht: voedsel veiligheidsproblemen en afnemende vleesvoorraden. Er is behoefte aan gezond, duurzaam en veilig voedsel en dit biedt veel kansen voor de plantaardige markt. Economen van ING verwachten dat de Europese markt van plantaardige vlees- en vleesvervangers groeit naar 7,5 miljard euro in 2025.

Lees ook: Vegetarische Slager wordt 'Vegan Cowboy' en wil melk van gras maken

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws