Nieuws Groei

Het verdienmodel van startup Charly Cares: de oppas via de app

De Amsterdamse startup Charly Cares opent zeven nieuwe plaatsen in regio ‘t Gooi, waaronder Hilversum, Naarden, Bussum en Huizen. Volgens oprichter Charly van der Straten is het momentum daar: ,,Charly Cares heeft vier mooie ontwikkelingsjaren achter de rug met het lanceren van een nieuwe app en focus op de kwaliteit en betrouwbaarheid. Nu is het tijd om onze dienst verder uit te breiden in Nederland.''

De Ondernemer 25 februari 2020

Charly Cares oprichter oppas babysit startup

Ondernemer Charly van der Straten is de oprichter van Charly Cares. Foto: Charly Cares

Vanuit andere steden krijgt Charly Cares sinds de oprichting in 2016 veel vraag van ouders. Van der Straten: ,,De behoefte aan een oppas aan huis is sterk toegenomen, met name buiten de Randstad. Onze ouders gaan bij het tweede kind de grote stad uit. Daarom worden gebieden als ‘t Gooi aantrekkelijk voor ons. Vier jaar geleden werd er door investeerders gezegd dat het alleen een ‘Randstad-concept’ is. Onzin, de behoeften aan goede en flexibele kinderopvang is hoog binnen ieder gezin. Dit jaar lanceren we naast ‘t Gooi, nog drie andere steden in Nederland.”

''Een ervaren en betrouwbare oppas die tijdelijk het hele huishouden draaiende houdt is goud waard''

Charly van der Straten, oprichter Charly Cares

Gescreende oppassers

Volgens de ondernemer is de oppasmarkt in transitie: ,,Een naschoolse oppas aan huis is sterk in opkomst. Een ervaren en betrouwbare oppas die tijdelijk het hele huishouden draaiende houdt is goud waard. Ouders stellen hoge eisen wanneer ze iemand in huis halen, en terecht. Je moet er bovenop zitten.”

De kwaliteit van de zogenoemde Oppas Angels van Charly Cares wordt volgens Van der Straten gewaarborgd door een combinatie van factoren. De oppas doorloopt eerst een persoonlijke screening op kantoor met een referentiecheck. Vanaf dan wordt de Oppas Angel na iedere oppasdienst beoordeelt door de ouder. Deze ‘reviews & ratings’ worden vervolgens iedere dag, systematisch gecontroleerd door Charly Cares.

Lees ook: Voorzitter Europese Commissie: 'Als Europa startups helpen groeien'

Aanbod is leidend

Voordat de oppasservice in de zeven gebieden in ‘t Gooi kan openen, moeten er genoeg oppassers gescreend zijn die aan alle eisen voldoen. De Oppas Angels zijn immers de dragende kracht van de Oppas App, waarbij het aanbod leidend is voor livegang. ,,De screenings in ‘t Gooi zijn per vandaag gestart, om binnen een maand aan de vraag van ouders in dat gebied te kunnen voldoen.''

Lees ook: Jeroen Bertrams: vijf valkuilen bij investeren in startups