Nieuws Innovatie

SMART Photonics: komt de nieuwe ASML van deze wereld ook uit Brabant?

Het Eindhovense SMART Photonics zit in de absolute voorhoede van waarschijnlijk de 'belangrijkste technologische doorbraak van de afgelopen tien jaar': fotonische chips.

Presentatie: Roelof Hemmen 11 januari 2023

Fotonische chips hebben als unieke eigenschap dat zij fotonen (licht) in plaats van elektronen (stroom) gebruiken voor informatieoverdracht. Dit maakt de chips sneller, kleiner en veel energiezuiniger dan de huidige chips. Maar wat is er nodig om de wereld klaar te maken voor deze technologie? En wie worden de grote spelers?

Roelof Hemmen ging in gesprek met Johan Feenstra, de CEO van deze mogelijke nieuwe unicorn uit Brabant. ,,De halfgeleiderindustrie is ultra competitief en staat maar een paar spelers toe. SMART Photonics is goed gepositioneerd om één van de misschien drie leidende bedrijven in de wereld te worden."

Deze podcastserie is tot stand gekomen ter ere van het 40-jarig bestaan van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en is een vierluik van interviews met de CEO’s van Brabantse bedrijven die zich onderscheiden door zowel hun buitengewone maatschappelijke impact als hun uitzonderlijke groeipotentieel. De podcastserie, gepresenteerd door Roelof Hemmen, is onder meer ook via De Ondernemer te beluisteren.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws