Nieuws Technologie

Slimme inzet blockchain-tech: WordProof krijgt miljoen euro EC

De Nederlandse startup WordProof is als eerste geëindigd in de pan-Europese wedstrijd ‘Blockchains for social good’ van de Europese Commissie en heeft daarmee 1 miljoen euro gewonnen. Europa wil met deze wedstrijd de inzet van blockchain-technologie om maatschappelijke problemen op te lossen stimuleren. WordProof, opgericht in 2019, wist de 175 andere deelnemers uit heel Europa achter zich te laten.

Van onze redactie 2 juli 2020

Sebastiaan Lans Wordproof startup blockchain 2

Sebastiaan van der Lans, oprichter van WordProof. Foto:Wordproof/Bob Bronshoff

WordProof wil met blockchaintechnologie het vertrouwen in het internet terugbrengen. ,,Wij bouwen aan een universeel Timestamp Ecosysteem. Een wereldwijde standaard waarmee het mogelijk wordt de betrouwbaarheid van de inhoud op internet te controleren”, aldus Sebastiaan van der Lans, oprichter van WordProof.

''Met de erkenning en het miljoen van Europa kunnen wij het Timestamp Ecosysteem sneller uitrollen en WordProof als bedrijf nog harder laten groeien''

Sebastiaan van der Lans, oprichter WordProof

Afgelopen weken maakte WordProof al bekend een stimuleringssubsidie te hebben gekregen van tech-gigant Block.one van 50.000 dollar en een lening van het Innovatiefonds Noord-Holland van 275.000 euro. ,,Met de erkenning en het miljoen van Europa kunnen wij het Timestamp Ecosysteem sneller uitrollen en WordProof als bedrijf nog harder laten groeien. Zo kunnen wij als Europa de standaard definiëren voor een betrouwbaar internet voor consumenten en organisaties,” aldus Van der Lans.

Eerste met timestamp-technologie

In Nederland was DPG Media de eerste die de timestamp-technologie voor indebuurt inzette om artikelen te beschermen. ,,Wij verwachten dat zoekmachines en sociale media op een zeker moment erkenning zullen geven aan het feit dat DPG via timestamps eigenaarschap claimt van haar artikelen. Bij doorplaatsingen kan vervolgens DPG bovenaan de zoekresultaten te zien zijn en niet een ander platform dat toevallig groter is dan de lokale ‘Indebuurt’-website,” aldus Van der Lans.

Lees ook: Zorgorganisaties beginnen startup ontwikkeling slimme hulpmiddelen

WordProof wil met grote uitgeverijen en webshops wereldwijd aan de slag om hun content te beschermen en extra vertrouwen uit te stralen. Voor WordPress, waar 37 procent van alle websites wereldwijd mee is gebouwd, is er al een WordProof timestamp-plugin beschikbaar. Makers van eigen werk die bescherming zoeken kunnen wordproof.io gebruiken.

Dit is WordProof

WordProof is opgericht in 2019 door Sebastiaan van der Lans vanuit webbureau Van Ons, samen met angel investor en partner Frank van Dalen. De startup heeft als missie om vertrouwen in het internet te herstellen. Fraude en nepnieuws maken het internet onbetrouwbaar, maar door inhoud op het internet te timestampen met WordProof is het volgens het bedrijf mogelijk voor consumenten en zoekmachines om inhoud te controleren.

Lees ook: Lisk Center Utrecht: welkom in de blockchain-werkplaats

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.