Aangeboden door Ministerie van Buitenlandse Zaken

Branded Content Innovatie

Ga mee op handelsmissie naar Expo 2020 Dubai en Abu Dhabi

Is jouw bedrijf actief in de sectoren water, duurzame energie of circulaire economie? En wil je nieuwe business aanboren in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de rest van de Golfregio? Neem dan van 21 tot en met 24 maart 2022 deel aan de handelsmissie naar Abu Dhabi en Dubai, die samenvalt met de waterweek van de wereldtentoonstelling Expo 2020 Dubai.

Van onze redactie 14 februari 2022

Dubai Expo presentatie scherm vrouw

De missie wordt geleid door Mark Harbers, minister van Infrastructuur en Waterstaat. Minister-president Mark Rutte sluit bij een deel van het missieprogramma aan. Ingrid Thijssen, voorzitter van VNO-NCW, is zakelijk leider van deze missie, die wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het consulaat-generaal in Dubai, de ambassade in Abu Dhabi en publiek-private partners, waaronder VNO-NCW en MKB-Nederland. Deze handelsmissie volgt op een eerste succesvolle handelsmissie die begin november 2021 werd georganiseerd.

Een gevarieerd programma

De handelsmissie in maart biedt bedrijven en kennisinstellingen een uitgelezen kans om nieuwe contacten te leggen in de VAE en de Golfregio, en om bestaande relaties te bestendigen. In deze wereldregio bestaat grote behoefte aan de expertise van innovatieve Nederlandse bedrijven op het gebied van de thema’s water, duurzame energie en circulaire economie. Het programma tijdens deze handelsmissie is zeer gevarieerd, met onder meer:

  • informatieve seminars, thematische sessies en pitches in het Nederlands Paviljoen op Expo 2020 Dubai
  • bedrijfsbezoeken bij potentiële opdrachtgevers in de VAE
  • matchmaking met bedrijven en instellingen in de regio

Deze handelsmissie vindt plaats tijdens Expo 2020 Dubai, de 35e wereldtentoonstelling, die plaatsvindt van 1 oktober 2021 tot 1 april 2022.

We legden ons oor te luister bij een van deelnemers aan de eerste handelsmissie, die ook deze keer betrokken is. De stichting Holland Circular Hotspot (HCH) is het internationale platform om Nederlandse kennis en best practices op het gebied van circulaire economie te delen. Ruben Dubelaar, betrokken bij de invulling bij de themadag tijdens de handelsmissie: ,,Voor Nederland is het belangrijk dat het thema ‘Circulaire Economie’ internationaal wordt omarmd. Producten en supply chains zijn immers internationaal en de gehele keten van design, productie, gebruik, reparatie en hergebruik van grondstoffen dient te veranderen om onze klimaatdoelen te halen. Wij richten ons met het programma ‘Circulaire Economie’ op bedrijven die actief zijn in de circulaire bouw & infra, plastics en afvalmanagement."

Voor deze onderdelen organiseert HCH in samenwerking met de ministeries van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur & Waterstaat, en met ondersteuning van de Nederlandse ambassade, een dagprogramma in het NL Paviljoen, met onder meer een Pop-up Expo, diverse ‘keynotes’ en inhoudelijke sessie rondom circulaire bouw & infra, plastics en afvalmanagement. Daarnaast biedt de handelsmissie matchmaking aan, een manier voor ondernemers om een-op-een potentiële partners te ontmoeten.

Praktische informatie en aanmelden voor Tweede Handelsmissie

Er kunnen maximaal vijftig personen deelnemen aan deze handelsmissie tijdens Expo 2020 Dubai; de handelsmissie vindt van 21 tot en met 24 maart 2022 plaats in de wereldsteden Dubai en Abu Dhabi. Deze missie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die maatschappelijk verantwoord ondernemen en die actief zijn in de volgende sectoren: water, duurzame energie en circulaire economie. Verder nog het volgende:

  • Aanmelden is mogelijk tot 17 februari. Let op na 10 februari is deelname aan individuele matchmaking niet gegarandeerd. Er is plaats voor 50 personen. Je kan je hier aanmelden voor deelname;
  • Deelname kost 950 euro per organisatie. Er kan namens een organisatie slechts één persoon deelnemen. Vol = Vol. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening;
  • Aanmelding en de automatische ontvangstbevestiging betekent niet dat je automatisch bent toegelaten tot de handelsmissie. Je ontvangt een definitieve bevestiging van jouw deelname na sluiting van de aanmeldperiode;
  • Op deze handelsmissie is een corona-clausule van toepassing: mocht het reisadvies in de periode tot vertrek ten nadele wijzigen, dan behoudt de organisatie zich het recht voor om de handelsmissie te annuleren. Uiteraard worden dan geen deelnemerskosten in rekening gebracht;
  • Voor gedetailleerde sectorfocus en meer informatie over deze Tweede Handelsmissie, het programma en de kansen voor genoemde sectoren, lees hier verder op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Lees ook: Transparency House podium voor innovatieve ondernemers en een duurzame toekomst op de Expo Dubai 2020

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws