Podcast Innovatie

‘Wake Up Call’: hoe Nedap onze veestapel met technologie fitter maakt

Deze week hoor je op de vroege ochtend van elke werkdag een nieuwe aflevering van 'Wake Up Call' vanaf het Mediapark in Hilversum. Daarin interviewt presentator Guy Hoeks een ondernemer achter een onderscheidend bedrijf dat iedereen wakker schudt, verbaast en informeert over bijzondere innovaties. In deze tweede aflevering Bertino Verstege, managing director Nedap Livestock Management.

PRESENTATOR: GUY HOEKS | FOTO: Nedap 4 juni 2019

Nedap koe vee Berino Verstege podcast

In de tweede aflevering van deze podcast het technologiebedrijf Nedap waar meer dan 700 mensen werken op vakgebieden als design, engineering, software development, finance, HRM, projectmanagement, marketing en sales. De multinational werkt samen in verschillende marktgroepen en teams maar altijd vanuit één gezamenlijke ambitie: een technologie ontwikkelen die mensen helpt om productiever en succesvoller te zijn in hun werk.

De meeste boeren zien hun koeien als topatleten

Bertino Verstege, Nedap

Fitbit voor de koe

Bertino Verstege vertelt in deze ‘Wake Up Call’ over een soort van Fitbit voor de koe. Met een compleet pakket aan automatiseringsoplossingen van Nedap heeft de veehouder een volledig inzicht in zijn veestapel en worden zijn dieren automatisch verzorgd op basis van individuele dierbehoeften. ,,De meeste boeren zien hun koeien als topatleten’’, aldus Verstege. Een bijzondere HoloLens-bril helpt de boer zijn koe nog atletischer te krijgen. Hoe? Luister de podcast!

Luister ook naar de eerste podcast waarin Guy Hoeks met Siete Hamminga van Robin Radar spreekt.

De nieuwe podcast-serie 'Wake Up Call' is ook te beluisteren op New Business Radio, elke vroege ochtend rond 7.15 uur.