Nieuws Marketing

De melkfles is terug in Borculo

Melkveehouder Erwin Wunnekink uit Haarlo keek vreemd op toen hij ontdekte dat de 2,4 liter melkpakken van Campina niet meer in de schappen stonden. Hij plaatste een bericht op de Facebooksite van de Albert Heijn in Borculo met als doel de Campinamelk weer terug in de schappen te krijgen.

Van onze redactie 9 februari 2016

Ard Timmerije Carlo ter Ellen

"Er is veel moeite gedaan om deze melk te produceren. De AH heeft meerdere vestigingen, maar waarom kiezen ze ervoor om melk te verkopen die goedkoper is en ergens uit België of Duitsland komt? We hebben elkaar nodig. Wat helpt het als je het assortiment zo klein maakt, terwijl de melkfabriek tegenover de winkel staat”, vertelt Wunnekink.

Meer dan 1.100 likesTot grote verwondering van Wunnekink stroomden de reacties binnen. „Het ging harder rond dan ik dacht”, zegt Wunnekink. Meer dan 1.100 likes leverde het op. Vooral voor mensen uit de omgeving van Borculo was het verhaal herkenbaar.

Het was niet zijn opzet om boeren op te zetten en actie te ondernemen tegen de grootgrutter. „Ik wil de Albert Heijn niet zwart maken. Inmiddels staan de flessen van 2,4 liter weer in de winkel. Ik heb de supermarkt op Facebook dan ook bedankt voor hun snelle reactie”, legt Wunnekink uit.Assortiment gewijzigd Volgens een woordvoerder van de Albert Heijn is 70 procent van de zuivel afkomstig van Nederlandse boeren. "Ons credo is zo dichtbij als mogelijk en zo ver weg als noodzakelijk", aldus de woordvoerder. Ook geeft zij toe dat het assortiment recent is gewijzigd. "De Campina halfvolle melk van 2,4 liter is in ongeveer 550 winkels en online verkrijgbaar, waaronder ook de winkel in Borculo."

Foto: Teamleider Ard Timmerije van Albert Heijn met pakken Campinamelk die inmiddels weer in de schappen van de supermarkt staan. Op de achtergrond de FrieslandCampina fabriek (Carlo ter Ellen)