Nieuws Marketing

Nu wel naar Hermans café

MAJDA OUHAJJI | Foto: Chris van Klinken 8 januari 2016

Hermanscafevoorwaarts1065

Geen hond kwam af op de alcoholvrije oudejaarsparty in zijn kroeg. Maar nu twitteraars met medelijden er alsnog een feestje willen bouwen, staat Herman Buijs van café Voorwaarts in Nieuw-Vossemeer opeens in het middelpunt van de belangstelling, zo schrijft BN/DeStem.

Een gekkenhuis is het, zegt kroegbaas Herman Buijs. Hij legt net de telefoon neer. Alwéér een landelijk medium met aandacht voor #ProjectNieuwVossemeer: het feestje dat Rotterdammer Laurens Collée bedacht, omdat ie Buijs zo zielig vond.

Want met oud en nieuw was er bijna niemand die Buijs' café Voorwaarts in Nieuw-Vossemeer bezocht. En dat terwijl hij op verzoek van de gemeente Steenbergen een speciale, alcoholvrije party had georganiseerd. Buijs huurde een mechanische rode0stier in en sloeg kratten vol frisdrank in. Maar helaas...

Collée vond het maar sneu en riep via Twitter op om zaterdag vanaf een uur of vier alsnog naar Hermans kroeg te komen voor een (niet alcoholvrije) borrel. "Ik word overstelpt met reacties", zegt Buijs. De cafébaas is niet van plan iets bijzonders te organiseren. "Alles is al in huis." Als het aan Collée ligt, nemen mensen bordspellen en sjoelbakken mee. Hij is verbaasd over de aandacht. "Toch heb ik niet het idee dat het ook superveel publiek oplevert. Zoals het er nu naar uitziet zijn we er straks met een man of twintig."

Bij Voorwaarts mag het dan rustig zijn geweest, in Dorpsherberg De Sterke Duvel - iets verderop in het dorp - vond tijdens oud en nieuw wél een goedbezocht feest plaats. "Met zo'n 85 mensen", schat uitbater Lars Hoogheim. Hij vermoedt dat twee feesten in één dorp wat te veel was. "Voorheen deden wij op oudejaarsavond niets, omdat er altijd een feestje bij Bowlinghut De Praeter was. Maar dat viel nu weg." Susanne Westenbroek, moeder van zes kinderen, was tijdens de jaarwisselling zelf in café Voorwaarts. Maar haar oudste kinderen zaten in de Dorpsherberg. "Er kwamen af en toe jongeren van daar langs. Maar ze gingen ook weer terug. Tja, jongeren zijn anders dan vroeger. Toen ik 14 was, gingen we met een groepje naar de discotheek. Doen ze blijkbaar niet meer."