Nieuws Marketing

Ondernemers in Groningen spelen in op EK-finale: gratis ijs of friet

Ondanks het feit dat het EK voetbal dit jaar zonder Oranje wordt gespeeld, leeft het voetbaltoernooi in Nederland. Mensen uit Groningen kunnen Italië of België gaan aanmoedigen. Waarom? Een finale met België levert gratis friet op bij de Vlaamse frietketen De Belg Waterloo, terwijl een finaleplek van de Italianen resulteert in gratis ijs bij de Italiaanse ijsverkoper Talamini uit Stad

Van onze redactie 30 juni 2016

Ekondernemervoetbalbelgiewebshop

'We zijn ontzettend trots hoe Italië het tot nu toe doet', vertelt eigenaar Bernardo Talamini aan RTV Noord. De Italianen wonnen maandagavond met 2-0 van titelverdediger Spanje. In de kwartfinale staat opnieuw een kampioen tegenover Italië. Wereldkampioen Duitsland is dan de tegenstander.

Feestje'Als we naar de finale gaan dan moet dat gevierd worden', zegt Talamini. 'Dan gaan we onze klanten op zondag 10 juli tussen 12.00 en 13.00 uur trakteren op een gratis bolletje Italiaans ijs.'

Vlaamse frietIn een eerder stadium zette frietketen De Belg Waterloo een soort gelijke actie op. Als België de finale van het EK haalt delen Milano en Harry Waterloo gratis friet uit. De Rode Duivels zijn bezig aan een opmars, maar in Groningen, of eigenlijk in heel Nederland, is weinig van Belgische euforie te merken. Jammer, vinden broers Milano en Harry Waterloo. Zelf doen ze alvast een duit in het (friet)zakje. Mocht België de finale halen, delen ze op 10 juli tussen 12.00 en 13.00 gratis friet uit. 'Dan is het feest!', lacht Milano.

'Het blijven Duitsers'De Belgen kunnen volgens de broers nog niet echt bevatten dat ze in de kwartfinale staan. Milano: 'Belgen zijn wat voorzichtig. Ze weten nu niet wat ze overkomt.' Of België daadwerkelijk de finale kan halen? Misschien zitten de Duitsers in de weg, denkt Harry. 'Laten we eerlijk zijn, zonder Duitsers is de stad Groningen niks. Maar ja, het blijven Duitsers hè', lacht de rasondernemer.