Nieuws Mobiliteit

Bestelauto van het Jaar gaat elektrisch: nieuwe Citroën ë-Jumpy

Citroën maakt de prijzen bekend van de nieuwe ë-Jumpy, de elektrische variant van de bedrijfswagen die is uitgeroepen tot Bestelauto van het Jaar 2020. De 100 procent elektrisch aangedreven wagen is er in twee lengtevarianten, twee batterijopties en diverse uitvoeringen.

Van onze redactie 16 juli 2020

Citroen e jumpy elektrisch prijzen acceleratie bestellen bestelauto bedrijfswagen

Foto: Citroën Nederland

De prijzen beginnen bij € 29.300,- exclusief BTW/BPM voor de ë-Jumpy M 50 kWh. De Citroën ë-Jumpy is in eerste instantie leverbaar in de lengtevarianten M en XL van respectievelijk 4,95 en 5,30 meter lang. Beide versies zijn beschikbaar met een 50 kW of 75 kWh batterij, goed voor een actieradius van 230 of 330 km (WLTP). De XL is tevens beschikbaar met een dubbele cabine. De kortere XS-variant (4,6 meter en alleen met 50 kWh batterij) en de Plancher Cabine volgen begin 2021.

Laadvermogen en trekgewicht elektrische bestelwagen Citroën ë-Jumpy

De elektrisch aangedreven variant doet geen concessies aan de prestaties en functionaliteiten van de bedrijfswagen. De ë-Jumpy heeft een laadvermogen tot 1.275 kg en een trekgewicht tot 1 ton. Het laadvolume varieert van 4,6 tot 6,6 m3 en tussen de wielkasten is voldoende ruimte voor een Europallet. Bovendien zijn de meeste versies van de ë-Jumpy 1,90 meter hoog, zodat die in tegenstelling tot veel concurrenten probleemloos in (ondergrondse) parkeergarages kunnen komen.

Lees ook: Nog dit jaar enorm aanbod nieuwe modellen elektrische bestelwagens

Aandrijving en acceleratie Citroën ë-Jumpy

De ë-Jumpy staat garant voor comfort door het ontbreken van geluiden en trillingen in de aandrijving, evenals een moeiteloze acceleratie en onmiddellijke reactie dankzij de elektromotor met 100 kW (136 pk) en 260 Nm. Het gebruiksgemak wordt extra verhoogd dankzij de standaard on-board lader van 11 kW (3-fasen) en de mogelijkheid van 100 kW snelladen (DC), waarmee de 50 kWh batterij in slechts 30 minuten tot 80 procent is opgeladen. Bij de 75 kWh batterij duurt dat 45 minuten.

De basisversie 'Control' is standaard uitgerust met zaken als RD6-radio met MP3‑aansluiting en Bluetooth, elektrisch bedienbare en verwarmbare buitenspiegels, airconditioning, cruise control en een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel met arm- en lendensteun.

Lees ook: Coronacrisis: autobedrijven moeten (en gaan) het anders aanpakken

Via de 7" touchscreen (afhankelijk van uitvoering) is een extra 'Energy'-menu toegankelijk met specifieke functionaliteiten en informatie van het elektrische voertuig. Met de My Citroën-app kan de gebruiker het opladen beheren en op afstand de resterende laadtijd en actieradius controleren. Als de ë-Jumpy aan de lader staat, is het bovendien mogelijk om voorafgaande aan vertrek alvast het interieur te verwarmen of koelen, zonder dat dit ten koste gaat van de actieradius.

Prijzen elektrische bestelwagens Citroën ë-Jumpy, Jumper en Berlingo Van

De nieuwe Citroën ë-Jumpy is per direct te bestellen. De prijzen beginnen bij € 29.300,- excl. BTW/BPM voor de Control-uitvoering in de lengtevariant M met 50 kWh batterij. Dezelfde versie met 75 kWh batterij is er vanaf € 36.700,- excl. BTW/BPM. Later volgen meerdere varianten.

Eind 2020 verschijnt tevens de 100 procent elektrische versie van de Jumper en in 2021 de elektrische Berlingo Van. Dat betekent dat vanaf 2021 alle lichte bedrijfswagens van Citroën worden aangeboden met elektrische aandrijving, naast de versies met brandstofmotoren.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.