Nieuws Mobiliteit

Verdubbeling cijfers Swapfiets mede dankzij internationale expansie

Swapfiets heeft de mijlpaal van 200.000 klanten in vier landen bereikt. Ruim een jaar geleden stond de teller nog op 100.000 abonnees. De populariteit van het abonnement voor fietsen met de herkenbare blauwe band heeft met name in steden buiten Nederland een vlucht genomen.

Van onze redactie 22 juni 2020

Swapfiets groei buitenland fiets

De drie oprichters van Swapfiets. Van links naar rechts: Dirk de Bruijn, Richard Burger en Martijn Obers.

De drijvende kracht achter de groei van Swapfiets, zijn de grote steden in Duitsland, België en Denemarken. Tussen januari en mei van dit jaar is het aantal fietsen in onder meer Brussel, Kopenhagen en Berlijn verdubbeld. Na de introductie van Swapfiets for Business en de eerste elektrische Swapfiets in 2019, verwacht de Nederlandse scale-up met de huidige groei dan ook een steeds bredere doelgroep te kunnen bereiken.

''We zien veel kansen nu steeds meer mensen hun auto laten staan en in grote Europese steden de rode loper wordt uitgerold voor de fiets''

Richard Burger, oprichter Swapfiets

Rode loper uitgerold voor fiets

Richard Burger, één van de oprichters van Swapfiets: ,,De populariteit van Swapfiets heeft nu ook buiten Nederland een enorme vlucht genomen. Het bereiken van deze mijlpaal van 200.000 klanten sterkt ons in onze ambities om verder te groeien. We zien daarbij veel kansen nu steeds meer mensen hun auto laten staan en in grote Europese steden de rode loper wordt uitgerold voor de fiets.''

Dit is Swapfiets

Swapfiets kent een klassiek ontstaan. Een groepje vrienden die een goed idee hebben en dat gaan uitproberen. Voor een vast bedrag per maand krijg je een fiets en Swapfiets zorgt ervoor dat die het altijd doet. 
Inmiddels is Swapfiets een internationaal succes en is te vinden in 50 steden in vier landen.

Naast de herkenbare robuuste omafiets is er ook een Swapfiets Deluxe 7 met versnellingen én de elektrische Swapfiets Power 7. Op alle fietsen wordt de blauwe voorband gemonteerd. Zo blijft het altijd duidelijk welke fietsen van Swapfiets zijn en wie er allemaal bij de familie horen.

Lees ook: Swapfiets stelt fietsen ter beschikking aan personeel in zorg

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.