Nieuws Vitaliteit

Elske Doets lanceert startup Buddybold tegen vereenzaming ouderen

Hoe zorgen we dat ouderen op een menswaardige, liefst warme en prettige manier oud worden? Dát is de vraag die ten grondslag ligt aan de splinternieuwe startup Buddybold. Vanaf deze maand zal de startup, een concept van topondernemer Elske Doets, worden getest in Alkmaar om de sociale en digitale infrastructuur van Buddybold verder aan te scherpen.

Van onze redactie 8 oktober 2020

Ouderen eenzaam corona

Foto: ANP

Doets heeft ruimte om te starten met Buddybold omdat haar reisonderneming Doets Reizen op dit moment nagenoeg stilligt als gevolg van de coronacrisis. ,,Dat geeft me de ruimte om dit nieuwe initiatief te starten. Daarmee meteen tegemoetkomend aan een bij mij al langer levende behoefte een maatschappelijk relevante onderneming te starten."

Jonge vrijwilligers aan een oudere koppelen

Net zoals zonnecellen de potentie hebben het energievraagstuk op te lossen, heeft Buddybold de potentie één van de grootste problemen van de westerse wereld, vereenzaming, te tackelen. Door via het speciale platform jonge vrijwilligers aan een oudere te koppelen, is er sprake van een win-win-win. Ouderen zullen regelmatig van een bezoek en een praatje kunnen genieten. Jongeren kunnen een vast inkomen voor zichzelf organiseren. En de kinderen van de ouderen zullen meer ontspannen hun vaak drukke beroepsleven kunnen voortzetten, in de wetenschap dat hun ouders regelmatig gezelschap krijgen van een jongere uit de buurt.

''Het voelt geweldig om met Buddybold straks een positieve impact te hebben op de samenleving''

Elske Doets, ondernemer

,,Het voelt geweldig om met Buddybold straks een positieve impact te hebben op de samenleving," zegt initiatiefnemer Doets. ,,En elke dag te kunnen zien hoe jongeren en ouderen uit hun bubbel stappen en elkaar inspireren. Ik verheug me nu al op hun vrolijke foto’s die via de app verstuurd gaan worden. En op de blije gezichten van alle zoons en dochters, die via de app zullen zien dat hun ouders volop aan het genieten zijn."

Elske Doets: 'Maatschappelijke onderneming'

Buddybold is volgens Doets een prachtig voorbeeld van een maatschappelijke onderneming, die een gat in de samenleving op het spoor is, in plaats van een gat in de markt. ,,We zien allemaal gebeuren dat de zorg voor ouderen onder druk staat. En dat familie, zelfs bij heel veel goede wil, maar beperkt in staat is intensief met hun veraf wonende vader of moeder in contact te blijven. Om dat 'gat in samenleving' te verhelpen, is er binnenkort Buddybold."

Aangezien dat 'gat' zich over Nederland uitstrekt, en ver daarbuiten, is het de bedoeling dat de startup zo snel mogelijk van Delfzijl tot Terneuzen actief is en daarna ook internationaal zijn vleugels uitslaat.

Lees ook: Terugkijken: online talkshow De Ondernemerstafel

Via de site van Buddyboldkunnen verschillende abonnementen worden afgesloten – Silver, Gold, Platinum – voor respectievelijk 30, 60 en 90 euro per 4 weken. Al naar gelang de behoeften van de klant en diens thuiswonende vader of moeder.

Lees ook: Elske Doets (Doets Reizen): 'We zijn volledig bezig met 2021'

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.