Nieuws Detailhandel

Doorstart voor bonbonwinkels die Leonidas verkocht, wel nieuwe naam

Een groot aantal winkels die de bonbons van Leonidas verkochten, gaat toch niet verloren. Het Brabantse chocoladebedrijf Coco & Sebas neemt zestien winkels over die failliet waren gegaan.

Jurriaan Nolles (AD) 7 februari 2023

Leonidas chocola bonbon doorstart

Foto: Shutterstock

De winkels zullen van naam veranderen: in plaats van Leonidas komt Coco & Sebas op de gevel. Ook de bonbons van Leonidas komen niet terug, daar komt chocolade van het eigen merk voor terug. De overname gaat om zestien winkels op bekende plekken, zoals Schiphol, grote NS-stations en centra van grote steden als Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Coco & Sebas, een chocoladebedrijf uit het Brabantse Oirschot, heeft nu acht winkels door heel Nederland, en zal door de overname in één klap flink groeien. Ton van Veen, de huidige bestuursvoorzitter van supermarktketen Jumbo, is één van de aandeelhouders van het bedrijf. Roger Scheeren en Remy Rombouts , samen de directie bij Coco & Sebas, zeggen de komende jaren nog verder te willen groeien.

Lees ook: Faillissement voor twintig Leonidas-winkels

Stekker uit het bedrijf

Het faillissement van de Leonidas-winkels kwam door het failliet van het bedrijf Min uit Roosendaal, een handelsonderneming die bonbons verkocht onder de naam Leonidas. Het bedrijf had twintig fysieke Leonidas-winkels en was de grootste distributeur van Leonidas-bonbons in Nederland. Min trok in januari de stekker uit het bedrijf, de reden daarvoor werd niet bekendgemaakt.

Philippe de Selliers, ceo van Leonidas, liet na het faillissement Min meteen weten te onderzoeken of het zelf de winkels kon overnemen. Dat is door tussenkomst van Coco & Sebas niet gelukt. Curator Bart van Logtestijn laat via een persbericht weten tevreden te zijn: ,,Het is natuurlijk enorm spijtig wanneer een familiebedrijf als Min in faillissement treedt. Ik zie dit als de best mogelijke uitkomst.’’

Lees ook: Weinig faillissementen, meer bedrijfsopheffingen: Jacco Vonhof (MKB-Nederland) legt uit

Alle overgenomen vestigingen van Leonidas worden de komende weken verbouwd tot Coco & Sebas-winkels. De verwachting is dat in april de ombouwoperatie zal zijn afgerond.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws