Nieuws Actueel

Elon Musk zegt Tesla mogelijk van de beurs te halen bij waarde van 72 miljard dollar

Topondernemer Elon Musk overweegt elektrische automaker Tesla van de beurs te halen bij een koers van 420 dollar per aandeel. In een tweet laat Musk weten dat de financiering voor een dergelijke stap al gereed is. De koers van Tesla schoot flink omhoog op de beurs in New York.

ANP / Lennard van Otterloo | Foto: ANP 7 augustus 2018

Elon musk 5

Bij een koers van 420 dollar per aandeel zou de beurswaarde van Tesla rond 72 miljard dollar liggen. Het is niet duidelijk hoe serieus Musk was op Twitter, gezien zijn voorgeschiedenis van opvallende en grappig bedoelde tweets. Tesla was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar. Musk bezit bijna 20 procent van Tesla.

Saudisch staatsinvesteringsfonds

De tweet van Musk volgde kort op het bericht in zakenkrant Financial Times dat het Saudische staatsinvesteringsfonds een belang heeft opgebouwd van 3 tot 5 procent in Tesla, aldus bronnen met kennis van de zaak. Het belang van het Saudische Public Investment Fund in Tesla zou tussen 1,7 miljard en 2,9 miljard dollar waard zijn. Daarmee zou het staatsfonds tot de acht grootste aandeelhouders van Tesla behoren.

Naar verluidt werden de aandelen in de afgelopen maanden gekocht, na het bezoek van de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman aan de Verenigde Staten in maart. Een belang van 5 procent of meer moet openbaar gemaakt worden.

Volgens Financial Times hebben de Saudi's aan Musk in eerste instantie laten weten bereid te zijn om nieuw uitgegeven aandelen te kopen. Tesla deed hier niets mee, waarna het staatsfonds de aandelen op de aandelenmarkt kocht. Musk zou op de hoogte zijn van het Saudische belang in Tesla.