Nieuws Horeca

Dit vleesrestaurant gaat na vijf jaar over op volledig vegetarisch: 'Vlees kan eigenlijk niet meer'

Een honderdtachtig graden-draai, zo kun je de switch van Mr. Meat naar Mr. No Meat wel noemen. Na vijf jaar gaat het vleesrestaurant in de Down Town Gourmet Market in Eindhoven volledig over op vegetarisch. ,,Laat de stoere vleesmannen maar komen proeven”, zegt eigenaar Nicky van Westenbrugge lachend.

Anita Vliegenberg (ED) 14 februari 2023

Maurice de Joode Emile Timmermans mr meat vlees restaurant eindhoven vegetarier vegan

Mede-eigenaar Maurice de Joode (rechts) en Emile Timmermans bij de rookoven annex barbecue van - nu nog - Mr. Meat. Bij Mr. No Meat verdwijnt deze uit de keuken. Foto: Anita Vliegenberg

Lees ook: Vlees zonder slachten: Brabantse Leon wil eerste kweekvleesboer van Nederland worden

Vijf jaar geleden was bewust gekozen voor vlees. Een passie van Derk van Westenbrugge en mede-eigenaar Maurice de Joode. En nu totaal iets anders. ,,Omdat we vonden dat vlees geen houdbaar product in de toekomst is. Kan eigenlijk niet meer. Dus tijd voor iets nieuws.”

Met Mr. No Meat willen ze vegetarisch en vegan eten toegankelijk maken en laten zien dat je helemaal geen vlees nodig hebt om lekker te eten. ,,Dat is een uitdaging. Gasten van Mr. Meat reageren over het algemeen goed, maar er zijn er ook bij die afhaken. Hen vraag ik het eens te proberen. We hopen natuurlijk onze gasten terug te zien”, vertelt Westenbrugge aan het ED.

"We vonden dat vlees geen houdbaar product in de toekomst is. Het kan eigenlijk niet meer. Dus tijd voor iets nieuws"

Nicky van Westenbrugge

Combinatie vegetarisch en vegan

Het is niet zo dat Van Westenbrugge, die met haar man meer horecazaken heeft zoals restaurant Thym, Parkzicht en Hout, mensen wil overhalen vegetarisch te worden. Dat is ze zelf ook niet, maar ze wil het wel toegankelijker maken. ,,Het is juist superlekker. We gaan flatbreads met heerlijke dips maken en comfort food voor lunch, borrel of diner. Geen vleesvervangers, maar een combinatie van vooral vegetarisch maar ook veel vegan gerechten.”

Van Westenbrugge realiseert zich dat deze ommekeer ook een andere doelgroep meebrengt. ,,Dat klopt. Het is niet voor iedereen, maar dat was Mr. Meat ook niet. Het voordeel is dat je hier in Down Town bij verschillende zaken iets te eten kunt halen. Je bent niet gebonden aan één keuken.”

Na een kleine verbouwing en een fris likje verf nam Mr. No Meat afgelopen week het stokje over. Een nieuwe look, zonder de grote barbecue.

Lees ook: ‘Vegetarische slager’ Jaap Korteweg onthult tosti met... melkvrije kaas

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws