Aangeboden door ROZ Groep

Branded Content Corona

Maak je bedrijf nu klaar voor de periode na corona

Ondernemend Nederland wordt zwaar op de proef gesteld door de gevolgen van corona. Het kabinet heeft tal van steunmaatregelen ingevoerd, zoals de TOZO en NOW. En gelukkig zijn veel ondernemers creatief genoeg om te proberen een uitweg te vinden.

Van onze redactie 10 november 2020

Roz groep edwin lahuis

Ondernemersadviseur Edwin Lahuis.

Hulp nodig?

Heb jij hulp nodig bij je bedrijf in deze tijd óf om een andere reden dan corona? ROZ helpt je graag verder. Hier vind je meer informatie over de hulp die je kunt krijgen.

Edwin Lahuis, ondernemersadviseur bij ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen), ziet dat ondernemers alles uit de kast halen om hun bedrijf overeind te houden. ,,Ondernemers zijn gewend met risico’s en tegenslag om te gaan. Maar corona is van een andere orde. Je ziet dat de onzekerheid over de duur van de maatregelen knaagt. We krijgen veel vragen, over de steunmaatregelen en andere vormen van financiering. Weet dat wij meer doen voor ondernemers dan ‘alleen’ de TOZO uitvoeren!”

ROZ helpt al vijftien jaar ondernemers met ondernemen in Twente en de Achterhoek, ook in moeilijke tijden. ,,Van grote tot kleine bedrijven en van starters tot ervaren ondernemers.” Lahuis en zijn 25 collega’s helpen bij kleine of juist complexe ondernemersvragen in alle fasen van de levenscyclus van de onderneming, van start tot verkoop of bedrijfsbeëindiging en alles daartussen. Dat gebeurt in opdracht van lokale, regionale en provinciale overheden, en daardoor veelal kosteloos. ,,En zo nodig schakelen we ons uitgebreide netwerk van samenwerkingspartners in om oplossingen te vinden.”

Steun

,,Starters en gevestigde bedrijven kunnen bij ons terecht voor antwoorden over, en hulp met vraagstukken als financiering, juridische zaken, marketing, sociaal ondernemen, ondernemersplannen en bedrijfsbeëindiging”, legt Lahuis uit. ROZ biedt advies, coaching en trainingen, maar ook financiële ondersteuning. ,,Nu natuurlijk veelal via de TOZO-regeling, maar ook met het Bbz en onze schuldhulpverlening kunnen wij ondernemers helpen die het moeilijk hebben. Ook wanneer de steunmaatregelen ophouden.”

Corona is momenteel het grote gespreksonderwerp. ,,Wij denken dat het zeker tot maart volgend jaar erg moeilijk blijft. Toch gaat corona een keer over. Maar er zullen blijvende effecten zijn. Het is nu een goed moment om je ondernemingsstrategie tegen het licht te houden. Om na te denken over ondernemen na corona. Over innovatie, andere producten, nieuwe markten, nieuwe samenwerkingen. Trek erop uit en ga in gesprek met andere ondernemers. Er is misschien tijd om het personeel bij- of om te scholen en zelf je kennis ook eens op te frissen, bijvoorbeeld over digitalisering en online marketing. Je hoeft het niet alleen te doen, wij staan voor je klaar en denken graag met je mee.”

Hulp nodig?

Heb jij hulp nodig bij je bedrijf in deze tijd óf om een andere reden dan corona? ROZ helpt je graag verder. Hier vind je meer informatie over de hulp die je kunt krijgen.