Nieuws Horeca

Samen eet-platform Nibblr: startup wil avondklok met app draaglijker maken

Eten verbindt en dat is nu belangrijker dan ooit, aldus Yannick Kampschöer, oprichter van samen eet-platform, Nibblr. ‘Alleen al een praatje maken aan de deur wanneer je je maaltijd ophaalt, is al hartstikke veel waard als je zo veel thuis zit.

Van onze redactie 12 februari 2021

Nibblr maaltijden app avondklok thuisbezorging

Met Nibblr wordt de optie gegeven om zelfgemaakte maaltijden bij elkaar af te halen. Foto: Shutterstock

Het samen eet-platform Nibblr, bestond al even, maar in coronajaar 2020 heeft de startup alle zeilen bijgezet om ook in deze periode mensen te kunnen blijven verbinden. Waar het platform zich in eerste instantie uitsluitend richtte op het bij elkaar brengen van mensen om samen te gaan eten, wordt nu ook de optie gegeven om zelfgemaakte maaltijden bij elkaar af te halen.

,,Toen de maatregelen maar bleven komen, de ene nog zwaarder dan de ander en het maximale aantal gasten dat mensen thuis mochten ontvangen steeds verder terugliep, hebben we besloten om ook afhaalmogelijkheden te gaan bieden. We wilden er juist nu zijn voor de duizenden gebruikers die maandelijks onze app gebruiken'', vertelt mede-oprichter Yannick Kampschöer.

''Gelukkig eten Nederlanders doorgaans netjes op tijd dus wat betreft zelfgemaakte afhaalmaaltijden is er nog steeds genoeg te doen!''

Yannick Kampschöer, Nibblr

Foto boven: Yannick Kampschöer met co-founder Luca Dinh.

Gebruikers Nibblr vaak eenzame studenten en expats

Een groot deel van de gebruikers van de Nibblr-app bestaat uit studenten en expats. Dit zijn groepen die extra hard geraakt worden, bijvoorbeeld doordat ze net voor hun nieuwe baan of studie naar een nieuwe stad zijn verhuisd en daar nog bijna niemand kennen.

Kampschöer: ,,Laatst hadden we een Duits meisje aan tafel die een paar weken voor de eerste lockdown naar Nederland was verhuisd om te beginnen aan haar nieuwe baan. Ze werd thuis ingewerkt en heeft tot op de dag van vandaag haar collega’s alleen nog maar via de webcam gezien. Die was hartstikke blij dat ze via de app toch nog wat mensen had leren kennen, waar ze nu nog vaak mee optrok.''

Lees ook: Is dit het nieuwe thuisbezorgen? Wehkamp levert op afgesproken plek rond het huis

Avondklok en afhaalmaaltijden

Hoe het nu gaat met de avondklok? ,,Ja dat is natuurlijk lastig. Ook voor de avondklok hadden we al te kampen met maximaal een gast per huishouden dus de aanschuifdiners hielden toen ook al een heel eind op. Gelukkig eten Nederlanders doorgaans netjes op tijd dus wat betreft zelfgemaakte afhaalmaaltijden is er nog steeds genoeg te doen!'', aldus Kampschöer.

Lees ook: Startup lanceert privacy-vriendelijk social network Quodari

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.