Nieuws Financiën

35% omzetgroei voor jong coachingbureau uit Nijmegen

Michiel kwam van de politieacademie, Ivo van het CIOS, en ze ontmoetten elkaar op de hbo-opleiding sport- en gezondheidsmanagement. Het klikte meteen. Ivo: ,,Toen we later niet tevreden waren in onze banen, besloten we gezamenlijk een bedrijf voor coaching en advies te beginnen."

Mirjam van Zelst | Foto: Paul Rapp 19 december 2016

Doorzetter Nijmegen

Ze waren zogenoemde lean starters: zonder financiering, maar met een goed netwerk. Ivo is de commerciële, Michiel de analytische van het stel. ,,Onze klanten vinden die verschillen prettig, want samen ontgaat ons niet veel."

Kantoor

In het spreekwoordelijke hutje op de hei - op de Kruittoren in Nijmegen, ook hun kantoor - sparren ze met teamleiders en begeleiden ze organisaties soepel door veranderingen heen. Daarbij staat de menselijke, relationele kant van de zaak centraal. ,,Bijna de helft van onze klanten komt terug voor meer, dus we doen iets goed."

Investeren

Hun devies? Investeer tijd in het zuiver houden van je visie en je relatie. Dat doen ze zelf ook. Zo willen ze geen personeel, maar gaan ze in de komende vijf jaar misschien wel op zoek naar een partner. Hun jaarprogramma's, bijvoorbeeld over persoonlijk leiderschap, willen ze ook buiten de regio gaan aanbieden. Omdat ze gegroeid zijn, niet alleen qua omzet, maar ook vanbinnen.

Over

Wie: Ivo van Dinteren (35) en Michiel Westra (34)Wat: coaching en adviesWaar: NijmegenSinds: 2011Grootte: ruim 35% omzetgroei (2016)Contact: michielplusivo.nl

Gerelateerde artikelen

> Nlgroeit: Ondernemers coachen ondernemers> Verpleegkundigen van ZGT beginnen eigen coachingbureau> Weerbaarheidstraining voor wie vastzit in saai werk