Nieuws Financiën

Campersharing is booming: dit bedrijf ontvangt 7 miljoen aan investeringen

De camper is bezig aan een ongekende opmars. Niet per se in de vorm van stijgende verkoopcijfers, maar wel in het gebruik ervan. Het feit dat camper-sharingplatform PaulCamper 7 miljoen euro heeft opgehaald met een financieringsronde onderstreept dat nog maar eens.

Redactie De Ondernemer | Foto: PaulCamper 14 augustus 2019

Campersharing booming bedrijf ontvangt 7 miljoen investeringen 1

Campereigenaren kunnen hun camper, campervan of caravan verhuren via het grootste en snelst groeiende platform voor camper-sharing van Europa. Het valt in de smaak bij avonturiers van over de hele wereld en inmiddels zijn er dan ook al meer dan 500.000 overnachtingen via het platform geboekt. De vloot van het Duitse bedrijf is de 5.500 campers ondertussen ook al voorbij.

Lees ook: Brexit-deal of niet, Camptoo wil Verenigd Koninkrijk veroveren

PaulCamper gaat marktpositie in Nederland verstevigen

,,Wij willen mensen de gelegenheid bieden eenvoudig en veilig een outdoor-ervaring te laten hebben”, vertelt Marnix Eykhout van de Nederlandse tak van PaulCamper. ,,Met het kapitaal en de expertise van onze internationale investeerders zullen we ons doel van marktuitbreiding, het verder ontwikkelen van PaulCamper naar een love brand, het verstevigen van onze marktpositie in Nederland en Oostenrijk en het consolideren van onze leidende positie in onze thuismarkt Duitsland aanpakken.”

Zeer spannende en snelgroeiende markt

De reden voor hoofdinvesteerder Adevinta om in te stappen is ‘de zeer spannende en snelgroeiende markt van het outdoor-reizen’. De Noorse investeerder kan het weten gezien hun investeringen in 16 Europese landen, Latijns-Amerika en Noord-Afrika. Het bedrijf is vooral ervaren met de ontwikkeling en uitbreiding van digitale marktplaatsen. Net zoals mede-investeerders FJ Labs, Iron Ventures, Russmedia en Mairdumont Ventures.