Aangeboden door HIP Capital

Branded Content Financiën

'Het gaat om de mensen, niet om de technologie'

Eindelijk mag Eric Kruse uit Enschede het hardop roepen. Als partner bij HIP Capital gaat hij ouderwetse service bieden in een modern jasje. Hiermee gaat zijn lang gekoesterde wens in vervulling om als ondernemer in de beleggingswereld aan de slag te gaan.

Oliver Verheij 23 maart 2021

HIP Capitol Enschede kantoor 2021

Eric Kruse (HIP Capital): ,,Vertrouwen levert rendement op, persoonlijk én financieel." Foto: Oliver Verheij

Persoonlijk advies, dicht bij de klant, een vaste adviseur die je goed kent en snel schakelt. Het lijkt al lang verleden tijd voor beleggers. Maar niet voor HIP Capital en zeker niet voor Kruse. ,,Het gaat in ons werk om vertrouwen en mensen willen persoonlijk contact als het gaat om hun vermogen.”

Lees ook: HIP Capital oogst snel vertrouwen in Achterhoek

Twentse nuchterheid

Kruse is geboren in Losser en woont in het mooie Enschede. Twentse nuchterheid typeert deze geboren en getogen Tukker. Een eigen kantoor voor vermogen en beleggingsadvies openen in Enschede, dat leek hem al heel lang geweldig. Maar het vinden van de juiste partners was nog niet zo makkelijk. Kruse: ,,Tijdens de gesprekken met collega-partner Mathijs Wubbels en oprichter Dick Hubertus van HIP Capital bleek echter dat we dezelfde dingen belangrijk vinden.” HIP Capital is met vijf vestigingen in Zuidoost Nederland en een groeiend aantal collega’s in korte tijd hét alternatief voor beleggen bij de bank geworden. Kruse is trots dat hij nu deel uitmaakt van deze club professionals: ,,Echte aandacht, uitstekende rendementen en eerlijke tarieven, wie wil dat nu niet?”

"Echte aandacht, uitstekende rendementen en eerlijke tarieven, wie wil dat nu niet?"

Eric Kruse, HIP Capital

Persoonlijk contact

Digitalisering omarmen als hulpmiddel en niet gebruiken als doel. Dat is één van de dingen waarin Kruse zich herkent. Voor iemand die vooral plezier haalt uit het adviseren van mensen is dat een verademing. ,,Ik geloof heilig in persoonlijk contact”, vertelt de ondernemer. ,,Digitalisering is prachtig omdat dit de efficiëntie verhoogt, de complexiteit vermindert en de kosten verlaagt. Maar ik ben ervan overtuigd dat het niet om de technologie gaat, maar om de mensen. Het gebruik van technische vernieuwingen maakt dat wij juist meer tijd voor de klant hebben en dat we met scherpe tarieven kunnen werken.”

Lees ook: Deze ondernemers openen eerste Achterhoeks beleggingskantoor

Vertrouwensband

Bij banken is het bijna niet meer mogelijk om een relatie op te bouwen voor de lange termijn. Kruse: ,,Maar een vertrouwensband krijg je pas wanneer je voldoende aandacht kunt geven. Vertrouwen kost nu eenmaal tijd om op te bouwen en inspanning om te onderhouden. Uiteindelijk levert het extra rendement op, persoonlijk én financieel.” Kruse vertelt graag over beleggen en is enorm enthousiast. Het nieuwe kantoor van HIP Capital Twente is gevestigd aan de Zuiderval 94 in Enschede. Klanten zijn van harte welkom in dit sfeervolle kantoor, maar wanneer iemand zich liever thuis aan de keukentafel laat informeren kan dat natuurlijk ook. Grote kans dat zo’n klant net zo enthousiast wordt als Kruse.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HIP Capital.

Meer informatie via (053) 203 20 85 of hipcapital.nl