Nieuws Groei

Dragons' Den lukte niet, maar: voormalig directeur Lexa en Tinder investeert in datingapp Breeze

Naast Stefan van den Berg (Lexa, Tinder) stapt ook Rogier Fischer, oprichter van crypto-platform Litebit, in datingapp Breeze. Het duo investeert gezamenlijk twee ton zodat Breeze haar groei in Nederland kan versnellen, het team uitbreiden en de eerste stappen naar het buitenland zetten.

Van onze redactie 23 juli 2021

Breeze team

Het gehele team achter de startup Breeze. Foto's: Breeze

De jonge Delftse ondernemers achter Breeze sloten eerder dit jaar een deal met Shawn Harris in Dragons' Den, maar die deal is uiteindelijk nooit beklonken. ,,Jammer", aldus mede-oprichter Philip van den Heuvel, ,,we vinden haar een sympathieke en scherpe vrouw."

In de weken daarna kwamen de Delftse ondernemers in contact met Stefan van den Berg, een bekende naam in de online datingwereld. In zijn rol als Country Manager NL & BE voor Match.com heeft hij van Lexa de populairste datingwebsite van Nederland gemaakt en daarnaast Tinder hier geïntroduceerd. Van den Berg: ,,Ik heb veel dating-initiatieven voorbij zien komen afgelopen jaren, dit was er een waarin ik echt potentie zag.”

''Stefan heeft online dating echt op de kaart gezet in Nederland, iets wat veel mensen veel goeds heeft gebracht. Ook wij met Breeze plukken daar nog steeds de vruchten van''

Philip van den Heuvel, mede-oprichter Breeze

Investeerder heeft veel ervaring in het schalen van een technisch product en team

Van den Heuvel zelf is ook enthousiast over deze investeringsronde: ,,Stefan heeft online dating echt op de kaart gezet in Nederland, iets wat veel mensen veel goeds heeft gebracht. Ook wij met Breeze plukken daar nog steeds de vruchten van. Het is mooi om iemand met deze relevante ervaring aan boord te hebben.”

Van den Heuvel: ,,Daarnaast zijn we ontzettend blij dat ook Rogier is ingestapt. Hij heeft ons al vaker geholpen met strategische vraagstukken en heeft veel ervaring in het schalen van een technisch product en team. Kijkend naar het totaalpakket zijn we zeer tevreden, smarter money kun je bijna niet krijgen.”

Philip van den Heuvel en Marco van der Woude van Breeze.

Het ging snel met de Breeze-datingapp na uitzending van Dragons' Den

Na de Dragons’ Den-uitzending is het voortvarend gegaan met de app. Zo is de app uitgebreid naar zes nieuwe steden in Nederland, wat het totaal op dertien brengt. Ook heeft de startup het aantal actieve gebruikers sindsdien met 160 procent zien groeien. De investering komt net op tijd om in te spelen op de langverwachte ‘Summer of Love’, maar zal daarnaast ingezet worden om het team verder uit te breiden en de eerste stappen in het buitenland te zetten.

Breeze laat geen advertenties zien en verkoopt geen abonnementen, gebruikers betalen een vast bedrag per date inclusief eerste drankje

Breeze is in januari 2020 opgericht door zeven oud-TU Delft-studenten met het doel om online dating weer om offline ontmoetingen te laten draaien. Zo kan je bij de app niet eindeloos swipen, maar stelt een slim algoritme een handje vol profielen per dag voor. Als je een match hebt, kun je ook niet chatten, maar plan je direct een date met je match via een datumprikker.

De app laat geen advertenties zien en verkoopt geen abonnementen, gebruikers betalen een vast bedrag per date inclusief eerste drankje. ,,Daarvoor zorgen we ervoor dat onze intentie, namelijk het genereren van omzet, gelijk blijft aan die van onze gebruiker, vaker op een leuke date gaan”, licht Van den Heuvel toe. De teller van het aantal georganiseerde dates staat nu op 7240.

Lees ook: Nieuwe datingapp Breeze matcht in Dragons' Den met Shawn Harris

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws