Podcast Droomstart

De startup FinBuddy van Jeffrey van Dam wint dit jaar de ultieme Droomstart

Twee ondernemers. Twee uiterst innovatieve business-concepten. Twee overtuigende pitches per kandidaat. Maar voor wie kozen de vakjury en het luisterend publiek? Het werd uiteindelijk FinBuddy. Je hoort het in de finale van Droomstart.

Droomstart Angela Fabienne Jeffrey finale

Van links naar rechts: Angela Ursem (Food for Skin), presentatrice Fabienne de Vries en Jeffrey van Dam (FinBuddy). Foto's: Ruud Voest.

Van onze redactie 31 januari 2023

Twee ondernemers staan in de finale van dit tweede Droomstart-seizoen. Angela Ursem wil samen met haar zus Cathy de cosmeticawereld opschudden met een verzorgingslijn die niet alleen goed is voor de huid, maar ook voor de natuur. Naam van de onderneming: Food for Skin. Jeffrey van Dam wil met FinBuddy financiën leuker en makkelijker maken. Dat doet de fintech-startup door alle vaste lasten op dezelfde dag af te schrijven van de rekening, net na ontvangst van bijvoorbeeld je salaris.

Na twee uiterst spannende voorrondes, overleg van de vakjury en een online stemronde op De Ondernemer, is het tijd voor de uitslag. Presentatrice Fabienne de Vries heeft deze in een officiële envelop. Maar eerst nemen beide finalisten plaats aan de tafel in de pitchroom bij de studio's van As We Speak in Hilversum. Of ze zenuwachtig zijn? Natuurlijk.

Ga in deze Droomstart-podcast mee op de ondernemersreis die Angela en Jeffrey de afgelopen drie maanden hebben gemaakt.

De finalisten in de pitchroom met presentatrice Fabienne de Vries.

Zo deden Food for Skin en FinBuddy oproep om toch vooral te stemmen

Angela en Jeffrey vertellen Fabienne ronduit over hoe zij de afgelopen weken hebben beleefd en wat ze van de eerste Droomstart-uitzendingen hebben meegenomen. Ook leggen ze uit hoe ze mensen bewogen hebben om toch vooral op FinBuddy of Food for Skin te stemmen. ,,We hebben een oproep gedaan. Bij familie, vrienden en op LinkedIn. Zo hebben we denk ik heel veel stemmen gekregen’’, aldus Jeffrey. De Brabantse ondernemer noemt ook het interview in het kijkradioprogrammaDe Ondernemer Live op New Business Radio en YouTube, waarin hij samen met Angela een oproep deed om toch vooral te stemmen op zijn bedrijf. En dat heeft gewerkt. Angela: ,,Naast de socials hebben we ook onze nieuwsbrief ingezet. We hopen dat het effect heeft gehad.’’

Je hoort in deze podcast ook wat de ondernemers van elkanders business-concepten vinden. En wat ze aan elkaar en andere Droomstart-kandidaten hebben gehad. Het blijkt dat de kandidaten veel inspiratie bij elkander hebben opgedaan. Angela: ,,Wat ik de afgelopen tijd ook heb meegekregen is dat je vanuit je gevoel moet spreken. Op zich wist ik dat al wel, maar het was goed om het vaak te doen, te oefenen. Er beter bij stil te staan.’’

Overhandiging prijzen Hyundai IONIQ 5, iPhone 14 namens Mobiel.nl en boekhoudsoftware van Visma/Yuki.

Voor welke manier van financiering gaan de Droomstart-finalisten?

Ook hebben Jeffrey en Angela het met elkaar over sharefunding, iets waar beide ondernemers druk mee zijn. ,,Heel praktisch. Over hoe je het aanpakt, welke vorm van financiering het beste bij je past. We waren beiden aan het onderzoeken wat die juiste vorm zou zijn. Voor Food for Skin is het uiteindelijk sharefunding geworden’’, zegt Angela. Jeffrey is nog niet over de financiering uit. Waarom, dat legt de ondernemer uit Helmond in deze finale uit.

Ga in deze podcast mee op de reis die Angela en Jeffrey de afgelopen periode hebben gemaakt. Je hoort ook van wie beide ondernemers advies en hulp hebben gehad. Deze steunen in de rug schuiven eveneens in de pitchroom aan. Net als de vakjuryleden. Hoe kijken zij terug op seizoen van Droomstart? Wat viel hen op, wie inspireerde ze het meest en wat kon er beter aan de eerste en tweede pitch? Wat was er wel direct erg goed? Niet te vergeten: hoe kijkt de jury nu naar de twee finale-concepten?

Inmiddels is het bekend: FinBuddy krijgt dit jaar de ultieme Droomstart. Bekijk de video hieronder voor de bekendmaking en uitreiking!

Proosten op Droomstarter van dit seizoen.

De twee laatste Droomstarters krijgen ieder 15.000 euro aan mediawaarde op DPG Media, een iPhone 14 namens Mobiel.nl en boekhoudsoftware van Visma/Yuki. De winnaar van dit seizoen mag een halfjaar rijden in een Hyundai IONIQ 5.

Droomstart wordt mede mogelijk gemaakt door Qredits.

Lees ook: Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details