Aangeboden door Ondernemersportaal Den Haag

Branded Content Groei

Dankzij ondersteuning Ondernemersportaal Den Haag kan Yakup Uysal toch uitbreiden

Hij runt al negen jaar met veel plezier én succes de COOP aan het Heeswijkplein. Toen in 2021 veel huizen werden gesloopt in Moerwijk, liep de klandizie terug. Nu er weer nieuwbouw verrijst, ziet Yakup Uysal kansen voor uitbreiding van zijn winkel. Hij besprak zijn plannen met bedrijfscontactfunctionaris Rick Teunissen van het Ondernemersportaal Den Haag.

Van onze redactie 28 april 2022

Ondernemersportaal Den Haag

Foto: Fleur Beemster.

Uysal is een betrokken ondernemer die het liefst samenwerkt met andere ondernemers in de wijk. ,,Toen ik hier begon met de COOP heb ik direct contact gezocht met andere ondernemers. Ons idee was om een winkeliersvereniging op te richten. Het lastige is dat hier op het plein vooral veel kleine winkeltjes zitten en veel kleine dienstverleners. Helaas is die winkeliersvereniging niet gelukt. Persoonlijk vind ik dat wel jammer, want samen bereik je meer.”

,,Door mee te helpen aan lokale sociale projecten, geef ik op mijn manier iets terug aan de bewoners van deze buurt. Ik heb in de 18 jaar dat ik nu ondernemer ben altijd goede contacten gehad met onder andere de gemeente, de wijkagent en instellingen zoals vroeger het Ondernemershuis. Ik was dan ook blij toen Rick Teunissen twee maanden geleden kennis kwam maken met mij.”

Hulp bij vergunningaanvraag

De uitbreidingsplannen, waarbij het winkeloppervlak ruim anderhalf keer zo groot wordt, lagen er eigenlijk al vanuit de tijd dat deze winkel nog een C1000 was. Die plannen waren destijds goedgekeurd door de gemeente. Uysal heeft echter gewacht met het uitvoeren ervan tot er een gunstige situatie was. Op dit moment worden door de fusie met PLUS supermarkten, de COOP-winkels geleidelijk aan omgebouwd. Een goed moment om de uitbreidingsplannen van stal te halen.

Maar waren die goedgekeurde plannen nu nog wel geldig? Met die vraag ging Uysal naar Teunissen. ,,Daar heb ik heel veel aan gehad”, vertelt Uysal. ,,Samen met Pieter Spoelstra heeft Rick alle informatie verzameld die ik nodig heb om de aanvraag in te dienen. Het bleek dat de vergunningen die destijds zijn afgegeven, nog rechtsgeldig zijn. Dat scheelt enorm voor me. Nu hoef ik alleen nog alle reclamevergunningen aan te vragen.”

"Het bleek dat de vergunningen die destijds zijn afgegeven, nog rechtsgeldig zijn. Dat scheelt enorm voor me. Nu hoef ik alleen nog alle reclamevergunningen aan te vragen"

Yakup Uysal

Ambachtelijk halalslagerij

De COOP van Uysal op het Heeswijkplein heeft een assortiment dat helemaal is afgestemd op de multiculturele wijk die Moerwijk is. Dat betekent groenten uit alle mogelijke windstreken en honderden producten die je in de schappen van een andere supermarkt doorgaans niet vindt.

,,Ik vind dat belangrijk. We leven in een prachtige wijk met heel veel verschillende bevolkingsgroepen en die wil ik zo goed mogelijk bedienen met producten die zij veel gebruiken. Wij hebben zelfs een ambachtelijke halalslagerij in de winkel. Het mooie is dat zo’n 60 procent van de klanten van onze slagerij helemaal geen moslim is. Ik weet zeker dat als straks de bewoners van de nieuwbouw hier zijn gesetteld, zij graag naar onze winkel komen. Vandaar ook dat we nu echt de uitbreidingsplannen willen doorzetten.”

Ondernemersportaal Den Haag

Uysal geeft eerlijk toe nog nooit de website van het Ondernemersportaal Den Haag te hebben bezocht. Uysal: ,,Die heb ik ook nog niet nodig gehad, want zoals ik al zei heb ik altijd al goede contacten met de gemeente gehad. Bij het Ondernemersportaal in het Stadhuis ga ik binnenkort een keertje langs. Dan kan ik alle puntjes op de i zetten en meteen bespreken wat de mogelijkheden zouden zijn voor mij om tot aankoop van het pand over te gaan. Ik zou andere ondernemers in Den Haag zeker aanraden om eens op de website te kijken of langs te gaan bij het Ondernemersportaal als ze vragen hebben over bijvoorbeeld vergunningen.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel