Nieuws Groei

Als Rupsje Nooitgenoeg ‘knaagt’ HousingAnywhere zich naar een nummer 1-positie

HousingAnywhere is als Rupsje Nooitgenoeg. Voor de vijfde maal binnen twee jaar ‘knabbelt’ het Rotterdamse verhuurplatform een concurrent op. Nu is het Studapart, het nummer één Franse platform voor studentenhuisvesting.

Van onze redactie 28 februari 2022

Woning verhuur sleutel

HousingAnywhere heeft de Franse concurrent Studapart overgenomen. Het is de vijfde overname binnen twee jaar. Foto: Shutterstock

Djordy Seelmann, ceo van HousingAnywhere, heeft een duidelijke strategie. Hij wil met zijn techbedrijf nummer één in omvang en impact worden in Europa als het gaat om de verhuur van woningen. Eerder nam hij Kamernet in Nederland over – waarvoor hij een financiering van 24 miljoen euro uit de markt haalde -, maar ook marktleiders in Duitsland, Italië en IJsland.

Djordy Seelmann, de ceo van HousingAnywhere. Foto: Coopr

,,Studapart loopt technologisch ver voor op hun Franse concurrenten en heeft uitstekende grip op het studentenkamersegment met voldoende ruimte voor groei, zowel in Frankrijk als internationaal”, vertelt Seelmann in een korte toelichting. ,,Ons gedeelde doel, cultuur, bijpassende visie en ambitie zal onze positieve voetafdruk in de Europese huurwoningmarkt vergroten.”

Lees ook: De onstilbare honger van HousingAnywhere: door aankoop Kamernet nu bemiddelgigant

HousingAnywhere startte vanuit een Rotterdamse studentenkamer

HousingAnywhere voorspelt dat 2022 een recordjaar wordt. Het bedrijf dat startte vanuit een Rotterdamse studentenkamer - Niels van Deuren, oud-studievriend van Seelmann, begon er zo’n 13 jaar geleden mee -, verwacht honderdduizend huurders te koppelen aan beschikbare huurwoningen, wat 500 miljoen euro aan huurtransacties en 25 miljoen euro aan omzet oplevert. De flink gestegen huurprijzen van appartementen, studio’s en kamers in Europa liegen er niet om en dragen bij aan het resultaat.

De groep verwacht dat dertigmiljoen unieke bezoekers dit jaar de websites zullen bezoeken, waarbij ze kunnen kiezen uit tweehonderdduizend huurwoningen. Met de komst van Studapart komt er een team bij van 45 experts, waarbij het de ambitie is om te groeien naar een totale teamgrootte van driehonderd medewerkers tegen het einde van 2022.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws